Gå til hovedinnhold

Skitapas med Actic Alta!

Vidunderlige Actic Alta

Fredag 13 mars 2012 var en dag som bød på store kontraster. Jeg kranglet, eller fyrte meg som det heter på nordnorsk.....og så klipte jeg meg og farget håret, og ingen la merke til det..........Så humøret var ganske labert da jeg trasket hjem etter arbeidsdagens slutt. Heldigvis hadde jeg meldt meg på vårens store eventyr arrangert av Actic Alta. Jeg kødder ikke - her en lenken til bildene:

25 damer hadde meldt seg på skitapas. Vi betale 50 kroner for følgende: En liten god drikk før start. Så ble vi busset ca 6 kilometer. Deretter gikk vi to kilometer i lysløpya før vi ble stoppet og fikk servert tre tapasretter med drikke som hører til en fredagskveld. Etter ytterlige en kilometer var det ny stopp - og nå fikk vi servert mer å leske strupen med, og tre nye tapasretter. To nye kilometer ble tilbakelagt før vi avsluttet kvelden med suppe, brød og enda mer å drikke på selve Actic Alta. Noen av oss dro på Alfa Omega på afterski etterpå, med skisko og hele pakka. Pål hentet meg i 23 tia og han mente at jeg så heller teit ut når jeg vaklet meg ut bardøra med ski og staver i strålende humør. Jeg gleder meg allerede til neste års skitapas, for dette var noe av det morsomste jeg har gjort med ski på fotan!

Jeg er den eneste med lue - lilla selvfølgelig :-), og dette er tatt på første stopp.

Kommentarer

 1. Det hørtes artig ut!! :-) Og den lilla lua di er knall-fin!

  God helg :-)

  SvarSlett
 2. Enig i at lua var fin
  , og jeg skjønner at hvis man bor der snøen aldri smelter må man lære seg å like skiene. JEG, derimot, hadde ikke overlevd fram til første drikkestasjon!

  SvarSlett
 3. Groskro: Artig var det og takk for luekommentar -den er jo fin :-)

  Ingalill : Jeg arbeider med å prøve å like ski. Det er ikke alltid det går så bra, men med hunder eller vin og tapas i løypa går det forbausende fort og artig er det!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …