Tron Jensen : Uoppredd seng – roman med algeriske damer / Oktober forlag, 142 sider
Den middelmådige mannen Publisert i Altaposten 11. april 2012

Tron Jensen (1958) er en norsk forfatter som med Uoppredd seng har fått utgitt sin fjerde roman.

Odd Larsen, en middelaldrende norsk mann, tidligere kritiker med spesialområdet klassisk musikk og lærer på videregående skole har flyttet til Nice med Naima, hans mye yngre, mye sprekere og mye vakrere kjæreste. Naima har aner fra Algerie. Familien flyktet til Frankrike før hun ble født, men hun føler seg som en algerisk kvinne, derav undertittelen på romanen.

Odd tenker på sex hele tiden, og han tenker på at andre har sex hele tiden. Han har tvangstanker om at Naima har deltatt på trekanter med lekre cubanske menn før hun traff ham. Odd tenker på pupper og rumper og på hvorfor han tenker på sex hele tiden. Plutselig oppdager han et norsk ungt par, typiske turister. Han følger etter dem mens han vurderer og fantaserer om forholdets kvalitet. Er de nyforelsket? Hvordan oppfører de seg i senga? Hvem har makta i forholdet? Han drømmer om at det unge paret skal komme hjem til dem og kose seg i dobbeltsenga sammen med Naima og han selv. Samtidig lurer Naimas søster i bakgrunnen. Hun bruker hijab, er svært religiøs og lukket. Men det bryr ikke Odd seg om.  En hijab er bare pirrende, og mon tro om ikke det er akkurat Odd som er mann nok til å frigjøre henne fra religionens stengsler?

I løpet av den korte uken romanen utspiller seg får Odd kysset og klådd på noen damer, og i egne øyne befridd noen kvinner fra kyskhetens ensomhet.

Tron Jensen skriver godt, og han har noen finurlige dreiser på teksten innimellom. Han avslutter ikke alle setningene, men setter punktumet midt i en tankestrøm. Det virket rart til å begynne med,  men etter noen slike avkuttede setninger ble det som et krydder i en ellers ganske kjedelig roman.

Jeg konkluderer med at dette er en helt middelmådig roman om en helt middelmådig mann som tror han er guds gave til kvinnene.

Terningkast 3

Kommentarer

 1. Med andre ord en bok jeg ikke trenger å lese;) selv om den var fristende kort.

  SvarSlett
 2. Nei -dette er jo ikke en bok jeg helt ubetinget anbefaler......men kort var den! Og det var jo fint!

  SvarSlett
 3. Hørtes ikke akkurat nyvinnende ut, men er vel akkurat en slik bok jeg kunne finne på å lese.

  Gratulerer med ny mal!
  Var det ikke litt skummelt?

  SvarSlett
 4. Ingalill : Rart med hvilke bøker man velger ut. Denne her kom på kulturfond til biblioteket. Skulle registrere den, og så syns jeg den så litt spennende ut.

  Jaaaa - du oppdaget min nye image! Og skummelt - ikke i det hele tatt! Er klar for forandring hver uke hadde det bare vært sosialt akseptert......

  SvarSlett
 5. Skjønner ikke denne
  eventyrlysten -)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar