Gå til hovedinnhold

Topp på topp

Noen dager er bare toppers! Og i dag har det vært en sånn dag, og jeg skal dele:

1. I går så jeg en annonse i Dagbladet fra Temareiser. 10 000 kroner for 8 dager i India, inkludert to dagers tigersafari, Taj Mahal, Dehli og New Dehli og mye mye mye annet. Klokka var akkurat passert midnatt da jeg bestilte turen! I dag når jeg sto opp sto det at turen var fulltegnet. Jeg er så fornøyd! En helt klar topp!!!

For de spesielt interesserte: Her er lenken til info om turen!


2. Nydelig vintervær i Alta, og vi har fire trekkhunder. Eller, egentlig er det Pål som har fire trekkhunder, men siden vi har bodd sammen i tyve år kan jeg jo bruke dem. Så vi la innover i skogen. Hadde innstallert en app på iphonen min som heter runtastic og den viste at toppfarten var 25.2 km i timen. Superarti, og helt klart en topp!

Vi hadde en liten matpause og jeg benyttet anledningen til å ta bilde av de fine hundene. Jeg foretrekker Kyra, det er hun som er svart og hvit. Hun trekker jamt og fort og bryr seg ikke om andre hunder eller mennesker. Hun har ett blått og ett brunt øye. Emil er Pål sin favoritt. Han er grå og hvit, har lyseblå øyne og er mye mer vimsete enn Kyra.

3. På tur hjem stoppet vi på Statoil og kjøpte soloboller. Beste bollene jeg har smakt ever!!!! TOPP! Skal ta med oss soloboller på neste tur. De smakte himmelsk.


Og for ordens skyld: Jeg er ikke sponset av Statoil, jeg har ikke nær familie som jobber i Statoil, og jeg får ikke en eneste Solobolle for dette reklamestuntet - det er kun for å fortelle at de smakte godt!!!

Nå over til den litterære verden:

Jeg har sendt inn to anmeldelser til Altaposten:

Radio Moskva av Morten Jentoft
Sirkelen av Mats Strandberg og Sara B. Elfgren

Følgende bøker er ferdiglest og jeg jobber med anmeldelsene:

Volomari Volotinens første kone og andre gamle ting av Arto Paasilinna
Fornemmelsen for slutten av Julian Barnes
Uoppredd seng - Roman med algeriske damer av Tron Jensen

Kommentarer

 1. Digger at folk er så fornøyd! Har en teori om at humør er smitsomt, så fortsett gjerne med sånne innlegg :o) Nyt våren!

  SvarSlett
 2. Leste: roman om allergiske damer, og tenkte det var da virkelig noe for meg, spesielt her jeg sitter med nyfarget hår og holder på å klø ihjel. Visste ikke at dere hadde så mange hunder, trodde det bare var den ene - ikke rart du slet med Ragde -=
  (too close to home? -))
  Fniser litt for meg selv her.

  God tur til India!
  , og av bøkene du nevner har jeg kun lest Barnes - som var strålende. God Påske.

  SvarSlett
 3. Berit : Fint med digging!

  Ingalill: Jeg fikk så lyst til å snakke med deg om Barnesboka - for jeg vil vite om du ble overrasket over slutten. Og hvis ikke, når skjønte du det? Og hvordan snakke om boka her uten at alle skjønner det. Jeg sender en mai til deg nå!

  SvarSlett
 4. Soloboller! Tror jeg skal be pappa stoppe på Statoil når vi skal på hyttetur senere i påska.

  SvarSlett
 5. India ... fantastisk. Ikke vanskelig å forstå at du er kokfornøyd.

  SvarSlett
 6. Kathleen : Solobollene i Alta var fantastiske! Håper de smaker godt der sørpå også :-)

  Mette: India er sikkert fantastisk. Jeg gleder meg allerede hele tiden, og har ikke klart å slutte å smile i dag.

  SvarSlett
 7. I går så jeg The Best Exotic Marigold Hotel i fullsatt kinosal i Oslo. Det var også en topp!

  Anbefaler filmen til alle, men spesielt som en forberedelse til India-tur.

  SvarSlett
 8. Ulrikke : Jaaaaa - selvfølgelig skal jeg se filmen!! Takk for påminnelsen :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …