Anna Jansson : I stormen skal du dø : Lettlest forlag, 119 sider

Stor overraskelse!

Anna Jansson er en svensk forfatter, som med sin første lettleste bok virkerlig imponerer. Det er Børge og Gunn det handler om. De bor på Gotland og har to voksne barn som ikke bor hjemme. Børge er gjerrig, veldig gjerrig, og det er ikke bare det økonomiske han sparer på. Gunn kan ikke huske sist hun kjøpte seg klær, hun syr om arvegods eller annet gammelt når hun trenger klær. Gunn har lyst til å invitere naboene på fest, men Børge vil ikke, det er for dyrt. Så foreslår Gunn at de kan leie ut hytta. Pengene de tjener på det kan gi dem ekstra grunker i kassa.

Børge og den vakre kvinnen som leier hytta blir gode venner, så gode venner at Gunn blir livredd for å miste mannen sin. Og så får Børge en hemmelighet, og Gunn tror hun vet hva den er, men gjør hun nå egentlig det?

Setningene er korte, språket er enkelt, og boka er god! Dette er en krimbok rett og slett, og selv om jeg hadde forstått hva som var hemmeligheten til Børge lenge før det ble avslørt, så var det en spenning og en nerve gjennom hele fortellingen.

Merksnodighet:

- På side 102 har Børge skiftet navn til Bengt. Slurv fra forlaget sin side.

Kommentarer

  1. Du hvor du pløyer igjennom de lettleste. Denne hørtes fristende ut
    , mye lavere terskel for å impulslese korte bøker.

    SvarSlett
  2. Jeg har jo et lettlestprosjekt! Dessuten er det sant som du sier, mye lavere terskel for impulslesning - og det passer meg godt i travle tider.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar