Selma Lønning Aarø : Vekevis - Lettlest roman, 79 sider

Det går fremover


Med det mener jeg å si at jeg har lest dårligere bøker før. Men nå kom det jo helt galt ut, for jeg likte jo denne boka. Jeg har akkurat lest Ingalill sin anmeldelse av boka og sliter med å skrive min egen anmeldelse - så da blir det punkt for punkt denne gang:

-Ung kvinne gravid, noe som ikke var planlagt.
-Barnefaren fornøyd "ja, klart vi pusser opp".
-Vi følger utviklingen uke for uke, og magen blir større og større.
-Den vordende moren vil egentlig skrive en erotisk roman. Det får hun IKKE til.
-"Det er greit med en kjappis før vi sover, for jeg har hørt det kan framskynde fødselsen".

En spennende liten fortelling, og denne kan jeg anbefale andre å lese. Problemet når det gjelder denne boka er at den er på nynorsk. For meg er det helt fint, men for mange av de som låner lettleste bøker på biblioteket er nynorsk et språk de ikke forholder seg til.

Kommentarer

 1. Problemet er at det går så fort, men det er jo fordi jeg (vi) ikke er målgruppa - og nynorsken kan jo også være et problem (for østlendingene:-)

  Jeg likte den også, mest fordi den var en fin inngangsbillett til Selma, som jeg ikke har lest noe av fra før og fordi vi må ha hatt samme jordmor (og barnefar -)

  Gleder meg til Vågen omtalen!

  SvarSlett
 2. Som du allerde har sett; omtalen av Vågen var ikke så mye å glede seg til :-)

  SvarSlett
 3. Det er folk med nynorsk som hovudmål som også treng lettlesbøker, og eg kan ikkje akkurat sei at dei har noko overveldande utval å velge mellom.

  SvarSlett
 4. Eva: Det var ikke ment som kritikk mot nynorsk, bare et lite hjertesukk.
  Endelig fant jeg en god lettlest bok og så er den på nynorsk. Og da blir jeg litt skuffet på vegne at den somalske damen, og hun fra Marokko og de samiske elevene vi har. For uansett hva jeg sier, så leser de ikke nynorsk.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar