Gå til hovedinnhold

Smakebit på en søndag, ble til smakebit på natt til mandag!

På bloggen My Online Library fant jeg denne søte utfordringen.

Bli med på "En smakebit på søndag"du også da vel!


Åpne boken du leser i nå . Finn et par setninger som du kan dele med leserne av bloggen din(vær forsiktig, ikke del setninger som kan avsløre for mye da det kan ødelegge for de som ønsker å lese boken).

Og her er mitt bidrag:

"I nederste høyre boks lanseres her "prosjekter" som verken har klare mål eller klare fremgangsmåter. I realiteten er slike prosjektet da i grenseland for å kunne defineres som prosjekter."

Denne spennende boken heter Mer effektivt prosjektarbeid og det er Svein Arne Jessen som har skrevet den. Må enda lese litt til i den før jeg går og legger meg!

Kommentarer

 1. Prosjektarbeid ja, det var alltid litt skrekken for meg. Har vel ikke vært med på det etter at jeg ble voksen men husker fra skolegang at det alltid var noen som sluntret unna.

  Utfordringen har forresten opphav hos meg :) Legger inn linken til innlegget ditt i oversikten der jeg.

  SvarSlett
 2. Tar utfordringen:

  "In the early days of autumn, after a storm had blown in from the north, the fast-moving waters of the Bosphorus were too cold for swimming, and my melancholy had soon darkened beyond the point at which I could still hide it."

  "The museum of innocence" by Orhan Pamuk
  (Brilliant so far... kanskje du må lese den?)

  SvarSlett
 3. Fin utfordring! Fra før av deler jeg jo sitater jeg liker veldig godt på bloggen min, men det er som regel en stund etter at jeg har lest selve boken.

  (Og nå leser jeg ex.fac.-pensum, og det tror jeg er ganske uinteressant. Ugh.)

  SvarSlett
 4. Ladybug - Flott utfordring :-)

  Kristin: Kanskje på plass i London nå? Er glad i Orhan Pamuk, så det skal vi ikke se bort fra.

  Kathleen: Det er noe med den der pensumlitteraturen som ikke fenger så veldig, - jeg vet!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…