Gå til hovedinnhold

Endelig fikk jeg se Up In The Air!Jeg hadde gledet meg lenge til å se denne, og forundelig nok trodde jeg at handlingen skulle utvikle seg i en helt annen retning enn den jeg så på filmen. Rart hva man kan innbille seg. Det var en sånn passe god film, ikke noe høydepunkt, men George Clooney er jo vakker så det rekker.

Kommentarer

 1. Jeg så denne på ferieflyet i sommer - på grunn av vakre Clooney.
  Ble også overrasket over slutten.

  Har du begynt på neste nordisk bok forresten, eller tok Vågen knekken på deg?

  SvarSlett
 2. Helt enig George Clooney er vakker. Filmen har jeg ikke sett, men jeg ønsket meg den til jul. Og siden jeg ikke fikk den, så må jeg vel kjøpe den selv eller vente til den kommer på TV :-)

  SvarSlett
 3. Det går ikke an å være så PEN og KJEKK og SEXY som George Clooney. Vi har akkurat planlagt George Clooney kveld. Jeg gleder meg over gjennomsnittet. Jeg synes filmen var ganske søt, jeg.

  SvarSlett
 4. George Clooney er alltid verdt å se (på) :-)

  SvarSlett
 5. Ingalill: Er godt i gang med den ålandske, satt på kafe og leste i dag, liker den!

  Groskro: Selvfølgelig må du se den - du kan låne den på biblioteket!

  knirk: Og jeg kunne dessuten godt tenkt meg å være med på George Clooney kveld.....

  Vibeke: Alltid, uten unntak!

  SvarSlett
 6. Vet ikke om jeg er eneste hane i kurven her, men jeg syns også George Clooney er vakker. Han er faktisk så irriterende vakker at jeg nesten blir sur av det. Men bare nesten. Han er nemlig vakker.

  Filmen? Den traff meg mer enn de fleste. Kanskje det er en guttefilm for gutter med myke hjerter godt gjemt under tredagersskjegget og 40 cm lenger ned?

  SvarSlett
 7. Jeg skjønner det der med irritasjonen Geir, men samtidig er det jo rett som du sier; han er for vakker.

  SvarSlett
 8. Herregud, han er så sykt kjekk. Jeg så nylig 'The American' og dånte omtrent.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …