Gå til hovedinnhold

Innsirkling 1

Seier eg, seier ho, eg høyrar ka ho seier, eg seier, så seier vi det, eg seiar, ho seiar, og ho seier, og eg ser og ho ser og eg ser og eg gidd ikkje meir.

Kommentarer

 1. ((shocked))

  - pstt, du glemte freistar, hører du hvor sant det er?

  SvarSlett
 2. Ojsann, likte du ikke den? :-) Litt overrasket, men det er jo artig å se at smaken er så forskjellig :-D

  SvarSlett
 3. Jeg klarte noen avsnitt inn i Siljes versjon, så kjente jeg at dette - nei DETTE er helt uaktuelt å bruke tiden på. Det stritter imot og eg freista å halde opp! Gjentakelser og gjentakelser og gjentakelser.

  SvarSlett
 4. Haha, bra det er forskjellige meninger! Har stått i bokhandlelen og holdt i denne boka, men ikke kjøpt den. Fikk på en måte den følelsen du uttrykker her...

  SvarSlett
 5. Jeg har kjøpt innsirkling og har tenkt å lese den om ikke altfor lenge. Jeg synest det er litt godt å se at det er ikke alle som synest Tiller er kongen av samtidslitteratur. Så enten vil jeg elske den eller så vil jeg ikke like den. Jeg trenger ikke å bli så innmari skuffa.

  SvarSlett
 6. Hehe, tydelig at Tiller ikke er din smak :) Hadde tenkt å gi deg boka Innsirkling 2, men har ombestemt meg. Jeg liker deg for godt til å pine deg ytterligere :)

  SvarSlett
 7. Morsom anmeldelse! Kort og konsis!

  SvarSlett
 8. Den falt ikke helt i smak, skjønner jeg.

  SvarSlett
 9. *ler*

  Held på med Innsirkling 2 no. Kjende at det gikk litt treigt å komme i gang. Men så, litt uti Ole - den første personen si historie - lausna det. Og greip meg fast. For eg tykkjer Tiller går så truverdig inn i hovudet på folk.

  :-)

  SvarSlett
 10. Jeg lurer på hva dere godtfolk har sett i Innsirkling? Selv etter å ha lest anmeldelsene deres er jeg like forundret - og glad for at vi har forskjellig smak!

  SvarSlett
 11. Hehehe! Jeg kan ikke si at jeg har 100% overbevist når jeg leste bok 1, og jeg er heller ikke helt overbevist nå når jeg leser bok 2.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…