Gå til hovedinnhold

Innsirkling 1

Seier eg, seier ho, eg høyrar ka ho seier, eg seier, så seier vi det, eg seiar, ho seiar, og ho seier, og eg ser og ho ser og eg ser og eg gidd ikkje meir.

Kommentarer

 1. ((shocked))

  - pstt, du glemte freistar, hører du hvor sant det er?

  SvarSlett
 2. Ojsann, likte du ikke den? :-) Litt overrasket, men det er jo artig å se at smaken er så forskjellig :-D

  SvarSlett
 3. Jeg klarte noen avsnitt inn i Siljes versjon, så kjente jeg at dette - nei DETTE er helt uaktuelt å bruke tiden på. Det stritter imot og eg freista å halde opp! Gjentakelser og gjentakelser og gjentakelser.

  SvarSlett
 4. Haha, bra det er forskjellige meninger! Har stått i bokhandlelen og holdt i denne boka, men ikke kjøpt den. Fikk på en måte den følelsen du uttrykker her...

  SvarSlett
 5. Jeg har kjøpt innsirkling og har tenkt å lese den om ikke altfor lenge. Jeg synest det er litt godt å se at det er ikke alle som synest Tiller er kongen av samtidslitteratur. Så enten vil jeg elske den eller så vil jeg ikke like den. Jeg trenger ikke å bli så innmari skuffa.

  SvarSlett
 6. Hehe, tydelig at Tiller ikke er din smak :) Hadde tenkt å gi deg boka Innsirkling 2, men har ombestemt meg. Jeg liker deg for godt til å pine deg ytterligere :)

  SvarSlett
 7. Morsom anmeldelse! Kort og konsis!

  SvarSlett
 8. Den falt ikke helt i smak, skjønner jeg.

  SvarSlett
 9. *ler*

  Held på med Innsirkling 2 no. Kjende at det gikk litt treigt å komme i gang. Men så, litt uti Ole - den første personen si historie - lausna det. Og greip meg fast. For eg tykkjer Tiller går så truverdig inn i hovudet på folk.

  :-)

  SvarSlett
 10. Jeg lurer på hva dere godtfolk har sett i Innsirkling? Selv etter å ha lest anmeldelsene deres er jeg like forundret - og glad for at vi har forskjellig smak!

  SvarSlett
 11. Hehehe! Jeg kan ikke si at jeg har 100% overbevist når jeg leste bok 1, og jeg er heller ikke helt overbevist nå når jeg leser bok 2.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …