Gå til hovedinnhold

Fordi jeg fortjener det!

Der var påskeferien bestilt og betalt og jeg er superfornøyd. Vi skal nemlig til Italia, til en liten by mellom Roma og Napoli. Byen heter Terrasina og jeg har ikke hørt om den før i dag. Gleder meg, gleder meg, gleder meg!!
Er det noen som har vært i Terrasina?

Kommentarer

 1. Ååååå, heldiggrisen. Håper det blir en fantastisk tur. Jeg har ikke vært der, men flere ganger i Bologna.Italia er vidunderlig. Ulempen med min jobb, er at jeg ikke vet før 15.mars om jeg skal jobbe eller ha fri i påsken, så på meg blir det nok bare hyttetur om jeg får fri noen dager. Ha en fin helg.

  SvarSlett
 2. Helt rätt! Jag älskar Italien men har heller inte varit i just den byn. Och vilken god idé - påsk i Italien!

  SvarSlett
 3. Fru Tunheim: Tusen takk, og god helg til deg også!

  Hermia: Gleder meg vilt og nesten litt uhemmet!!

  SvarSlett
 4. Jeg har ikke vært i Italia i det hele tatt, men det står langt opp på ønskelisten!

  Håper du får en fantastisk tur!

  SvarSlett
 5. Jeg har vært i Terracina, som er en helt ålreit badeby! Sjarmerende liten by. Når du først er der, burde du forsøke å få deg en tur til Pompeii. Det er nemlig ikke veldig langt unna. Men styr unna Napoli! Farlig, farlig!

  SvarSlett
 6. Herlig! Italia er deilig. Håper dere får en flott tur sørover. Varme og sol trengs etter en laaaang vinter :-)

  SvarSlett
 7. astridterese: Tusen takk!

  Rose-Marie: Så morsomt at du har vært i Terracina! Skal bare være i 8 dager, så ser for meg at det blir et tur til Roma og ellers totalt stillstand og ferie. Men Pompeii frister jo!

  Ståle: Takk takk, gleder meg mer og mer for hver dag som går!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…