Gå til hovedinnhold

Fordi jeg fortjener det!

Der var påskeferien bestilt og betalt og jeg er superfornøyd. Vi skal nemlig til Italia, til en liten by mellom Roma og Napoli. Byen heter Terrasina og jeg har ikke hørt om den før i dag. Gleder meg, gleder meg, gleder meg!!
Er det noen som har vært i Terrasina?

Kommentarer

 1. Ååååå, heldiggrisen. Håper det blir en fantastisk tur. Jeg har ikke vært der, men flere ganger i Bologna.Italia er vidunderlig. Ulempen med min jobb, er at jeg ikke vet før 15.mars om jeg skal jobbe eller ha fri i påsken, så på meg blir det nok bare hyttetur om jeg får fri noen dager. Ha en fin helg.

  SvarSlett
 2. Helt rätt! Jag älskar Italien men har heller inte varit i just den byn. Och vilken god idé - påsk i Italien!

  SvarSlett
 3. Fru Tunheim: Tusen takk, og god helg til deg også!

  Hermia: Gleder meg vilt og nesten litt uhemmet!!

  SvarSlett
 4. Jeg har ikke vært i Italia i det hele tatt, men det står langt opp på ønskelisten!

  Håper du får en fantastisk tur!

  SvarSlett
 5. Jeg har vært i Terracina, som er en helt ålreit badeby! Sjarmerende liten by. Når du først er der, burde du forsøke å få deg en tur til Pompeii. Det er nemlig ikke veldig langt unna. Men styr unna Napoli! Farlig, farlig!

  SvarSlett
 6. Herlig! Italia er deilig. Håper dere får en flott tur sørover. Varme og sol trengs etter en laaaang vinter :-)

  SvarSlett
 7. astridterese: Tusen takk!

  Rose-Marie: Så morsomt at du har vært i Terracina! Skal bare være i 8 dager, så ser for meg at det blir et tur til Roma og ellers totalt stillstand og ferie. Men Pompeii frister jo!

  Ståle: Takk takk, gleder meg mer og mer for hver dag som går!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …