Gå til hovedinnhold

Noen ganger vet man det bare

Jeg likte ikke Innsirkling 1, jeg kommer ikke til å lese Innsirkling 2. En gang før, mens bloggen var pur ung prøvde jeg meg også på Innsirkling 1, og det gikk sånn HER!

Kommentarer

 1. Der kan man se... Jeg leser Innsirkling 1 akkurat nå. Får nok lest den ferdig, men det går trått. Neste fredag skal jeg se teaterstykket basert på boka - det gleder jeg meg faktisk til. Fikk akkurat vite at det er Mattias Eick som har laget musikken til stykket - bonus.
  Så får vi se da, om det blir Innsirkling 2 på meg. Etterhvert.

  SvarSlett
 2. Jeg sliter også litt med "Innsirkling" (både 1 og 2). Har lest 1'ern, og jeg liker konseptet og historien, men språket er for enformig. Det samme synes jeg gjelder for bok 2, men den skal leses ut, om ikke noe annet så for Samlesningen :)

  SvarSlett
 3. Ha-ha, endelig en "medsammensvoren" :-) Jeg prøvde meg på 1'ern som lydbok, men ga opp før jeg ble ferdig. Delvis på grunn av at teksten ikke fenget og delvis på grunn av at Ane Dahl Torps nynorsk i mine ører ikke lød særlig bra... Så jeg kommer heller ikke til å lese oppfølgeren, uansett hvor bra andre sier at den er.

  SvarSlett
 4. Fint at andre mener det samme som meg, gjør at en føler seg litt mindre ensom i mylderet av hyllinger :-)

  SvarSlett
 5. Hei Solgunn

  Det er egentlig Spikerskrift jeg leser og har nå endret bildet...

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …