Gå til hovedinnhold

Noen ganger vet man det bare

Jeg likte ikke Innsirkling 1, jeg kommer ikke til å lese Innsirkling 2. En gang før, mens bloggen var pur ung prøvde jeg meg også på Innsirkling 1, og det gikk sånn HER!

Kommentarer

 1. Der kan man se... Jeg leser Innsirkling 1 akkurat nå. Får nok lest den ferdig, men det går trått. Neste fredag skal jeg se teaterstykket basert på boka - det gleder jeg meg faktisk til. Fikk akkurat vite at det er Mattias Eick som har laget musikken til stykket - bonus.
  Så får vi se da, om det blir Innsirkling 2 på meg. Etterhvert.

  SvarSlett
 2. Jeg sliter også litt med "Innsirkling" (både 1 og 2). Har lest 1'ern, og jeg liker konseptet og historien, men språket er for enformig. Det samme synes jeg gjelder for bok 2, men den skal leses ut, om ikke noe annet så for Samlesningen :)

  SvarSlett
 3. Ha-ha, endelig en "medsammensvoren" :-) Jeg prøvde meg på 1'ern som lydbok, men ga opp før jeg ble ferdig. Delvis på grunn av at teksten ikke fenget og delvis på grunn av at Ane Dahl Torps nynorsk i mine ører ikke lød særlig bra... Så jeg kommer heller ikke til å lese oppfølgeren, uansett hvor bra andre sier at den er.

  SvarSlett
 4. Fint at andre mener det samme som meg, gjør at en føler seg litt mindre ensom i mylderet av hyllinger :-)

  SvarSlett
 5. Hei Solgunn

  Det er egentlig Spikerskrift jeg leser og har nå endret bildet...

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…