Gå til hovedinnhold

Det tatoverede budskap - småtteri!

www.gonomad.com/destinations/0712/greenland

Vet dere hvem Hans Egede er? Jeg visste ihvertfall ikke det, så jeg har sjekket det opp. Hans Egede var født i Harstad i 1686, han døde i Danmark 1758. Han var prest, misjonær og biskop og er også blitt kalt Grøndlands apostel.
Han var Grønlands første misjonær og bodde der i 15 år. Det er jo litt morsomt at når jeg søkte på Hans Egede og Grønland så fikk jeg flest treff på skybaren på hotellet i Nuuk, for hotellet heter Hans Egede.  Og Nanna som reiser rundt omkring på Grønland i Det tatoverede budskap bodde på akkurat dette hotellet.

Kommentarer

 1. Hentet boka igår. Overrasket at den var tynn pocket, men litt glad også da jeg som vanlig henger etter.
  Dansk ser jo forresten barnslig enkelt ut :-)

  De andre bøkene derimot sliter jeg med å få tak i. Den andre danske har de på tanum men hvor har du kjøpt resten.

  SvarSlett
 2. Ingalill. Neste bok kjøpte jeg også hos Tanum.

  Solgunn - det er jo fantastisk at du gir oss bakgrunnsinformasjon til bøkene vi leser. Fortsett med det! :o)

  SvarSlett
 3. Ingalill: Den er veldig lettlest, så det er ingenting å grue seg til, og Tanum har levert alle bøkene som er oversatt.

  knirk: Ja, liker å snoke etter litt ekstra info.

  Ble ferdig med Det tatoverede budskap i går.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…