Angie Sage : Septimus Heap, Magi, bok en/Lydbok, 12 timer, 56 minutt

Jeg har funnet gull!


Ja, ja, ja, ja!!!! Dette er så bra! I denne første boken i serien om Septimus Heap blir vi med inn i  en magisk verden. En verden der nesten ingenting er som man tror det er, og en verden der forfatteren har tatt seg fornøyelige friheter. 


Historien starter med at Sara Heap føder den syvende sønnen til den syvende sønnen, men han er død ved fødselen. Ihvertfall mener jordmora det, og hun tar ham med seg. Noen timer etterpå får Sara et annet lite barn å ta seg av. Mannen hennes, Silas Heap har funnet ei lita nyfødt jente ute i skogen, og han tar henne med seg hjem.


Mange år går, og plutselig en dag begynner fryktelige ting å skje. Sara og Silas får vite at den jenta de tok til seg er dronningens datter, og dronningen er drept, og de som drepte dronningen har oppdaget at dronningens datter bor hos familien Heap. 


I en verden av magi, spøkelser, gode og onde ånder blir det en spennende flukt, og det er så bra skrevet! Jeg har hørt hele lydboka på 3 dager, og det er  tross alt 13 timer! 


Jeg må beundre fantasien til forfatteren. Hun har tatt seg store friheter og det er så fornøyelig. For eksempel har hun løst kommunikasjonsproblemenene på en finurlig måte, hun oppfant rottebyrået. Rotter som springer rundt med beskjeder og som må snakke sant - det er så morsomt! Og spennende, og bra. 


Jeg skal høre fortsettelsen, og har satt meg opp på venteliste på biblioteket. Tror det er gitt ut 5 bøker i denne serien. 


Kirsti Grundvig leser, og det gjør hun strålende!

Kommentarer