Gå til hovedinnhold

Angie Sage : Septimus Heap, Magi, bok en/Lydbok, 12 timer, 56 minutt

Jeg har funnet gull!


Ja, ja, ja, ja!!!! Dette er så bra! I denne første boken i serien om Septimus Heap blir vi med inn i  en magisk verden. En verden der nesten ingenting er som man tror det er, og en verden der forfatteren har tatt seg fornøyelige friheter. 


Historien starter med at Sara Heap føder den syvende sønnen til den syvende sønnen, men han er død ved fødselen. Ihvertfall mener jordmora det, og hun tar ham med seg. Noen timer etterpå får Sara et annet lite barn å ta seg av. Mannen hennes, Silas Heap har funnet ei lita nyfødt jente ute i skogen, og han tar henne med seg hjem.


Mange år går, og plutselig en dag begynner fryktelige ting å skje. Sara og Silas får vite at den jenta de tok til seg er dronningens datter, og dronningen er drept, og de som drepte dronningen har oppdaget at dronningens datter bor hos familien Heap. 


I en verden av magi, spøkelser, gode og onde ånder blir det en spennende flukt, og det er så bra skrevet! Jeg har hørt hele lydboka på 3 dager, og det er  tross alt 13 timer! 


Jeg må beundre fantasien til forfatteren. Hun har tatt seg store friheter og det er så fornøyelig. For eksempel har hun løst kommunikasjonsproblemenene på en finurlig måte, hun oppfant rottebyrået. Rotter som springer rundt med beskjeder og som må snakke sant - det er så morsomt! Og spennende, og bra. 


Jeg skal høre fortsettelsen, og har satt meg opp på venteliste på biblioteket. Tror det er gitt ut 5 bøker i denne serien. 


Kirsti Grundvig leser, og det gjør hun strålende!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…