Gå til hovedinnhold

Snurrtur i Oslo

Kom til Oslo mandag kveld, og fikk tid til en deilig indrefilet på Lorry med to glass rødvin! Herlig!
Så var det noen timer med snorking på mitt hjem i Oslo = Cochs pensjonat! Herlig!
Deretter var det tid for seminar på Litteraturhuset, mitt andre hjem i Oslo! Herlig!
Der så jeg Vigdis Hjorth i trappa, hun ble fotografert, jeg tenkte at det ikke ville passe seg å avbryte fotograferinga for å si hei, så jeg lot det være.....
Samlinga på Litteraturhuset var for leseagenter, og jeg traff en blogger! Og vi satt på samme bord! Og hun var veldig hyggelig og kuuul og jeg likte henne godt. Hvem det var ser du HER! Og så satt jeg sammen med min kollega, og enda var det plass til en til rundt bordet vårt og det var en veldig hyggelig dame fra Drammen som jeg ikke skal oute her!
Etter at seminaret var ferdig hadde jeg 90 minutter før jeg skulle ta bussen til Gardemoen og jeg endte med å kjede meg litt.....satt og venta 20 minutt på bussen, enda jeg egentlig trudde jeg skulle handle masse klær, men det gidda jeg altså ikke, for det ble litt stress!

Kommentarer

 1. Braaaaaaa rapport Solgunn. Jeg tror vi bør opprette et eget bloggbord på Litteraturhuset!

  SvarSlett
 2. Second for bloggbord!

  Du skulle kastet deg over Vigdis, fått autograf, bilde og et par saftige sitater :-)

  SvarSlett
 3. knirk: Ja takk skal du ha, og bloggbordet ser jeg frem til å benytte meg av!

  Ingalill: Du vet at Vigdis skal komme til Alta? Vi har en avtale, må bare ordne datoer som passer :-)

  SvarSlett
 4. Jeg sier også "ja" til bloggbord. Håper du har bedre tid neste gang du kommer til Oslo :-)

  SvarSlett
 5. Det går vel ikke an å IKKE slite med Wahlström vel? Jeg ga meg etter 120 sider eller noe sånt. Orker ikke å bruke for mye tid på sånt. Det rare er at jeg synes han skriver bra, men jeg skjønner på en måte ikke bæret. Det skal jeg skrive om på mandag. Håper du har lyst til å skrive om opplevelsen din, uansett om du ga opp etter fire sider. ;o)

  SvarSlett
 6. Groskro : Ja, bedre tid hadde klart vært en fordel!

  knirk: jeg ga meg på side 50, men jeg skal blogge om det. Wahlstöm skriver bra, men det er så merkelig likevel. Gleder meg til å lese bloggomtalene!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …