Gå til hovedinnhold

Snurrtur i Oslo

Kom til Oslo mandag kveld, og fikk tid til en deilig indrefilet på Lorry med to glass rødvin! Herlig!
Så var det noen timer med snorking på mitt hjem i Oslo = Cochs pensjonat! Herlig!
Deretter var det tid for seminar på Litteraturhuset, mitt andre hjem i Oslo! Herlig!
Der så jeg Vigdis Hjorth i trappa, hun ble fotografert, jeg tenkte at det ikke ville passe seg å avbryte fotograferinga for å si hei, så jeg lot det være.....
Samlinga på Litteraturhuset var for leseagenter, og jeg traff en blogger! Og vi satt på samme bord! Og hun var veldig hyggelig og kuuul og jeg likte henne godt. Hvem det var ser du HER! Og så satt jeg sammen med min kollega, og enda var det plass til en til rundt bordet vårt og det var en veldig hyggelig dame fra Drammen som jeg ikke skal oute her!
Etter at seminaret var ferdig hadde jeg 90 minutter før jeg skulle ta bussen til Gardemoen og jeg endte med å kjede meg litt.....satt og venta 20 minutt på bussen, enda jeg egentlig trudde jeg skulle handle masse klær, men det gidda jeg altså ikke, for det ble litt stress!

Kommentarer

 1. Braaaaaaa rapport Solgunn. Jeg tror vi bør opprette et eget bloggbord på Litteraturhuset!

  SvarSlett
 2. Second for bloggbord!

  Du skulle kastet deg over Vigdis, fått autograf, bilde og et par saftige sitater :-)

  SvarSlett
 3. knirk: Ja takk skal du ha, og bloggbordet ser jeg frem til å benytte meg av!

  Ingalill: Du vet at Vigdis skal komme til Alta? Vi har en avtale, må bare ordne datoer som passer :-)

  SvarSlett
 4. Jeg sier også "ja" til bloggbord. Håper du har bedre tid neste gang du kommer til Oslo :-)

  SvarSlett
 5. Det går vel ikke an å IKKE slite med Wahlström vel? Jeg ga meg etter 120 sider eller noe sånt. Orker ikke å bruke for mye tid på sånt. Det rare er at jeg synes han skriver bra, men jeg skjønner på en måte ikke bæret. Det skal jeg skrive om på mandag. Håper du har lyst til å skrive om opplevelsen din, uansett om du ga opp etter fire sider. ;o)

  SvarSlett
 6. Groskro : Ja, bedre tid hadde klart vært en fordel!

  knirk: jeg ga meg på side 50, men jeg skal blogge om det. Wahlstöm skriver bra, men det er så merkelig likevel. Gleder meg til å lese bloggomtalene!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…