Gå til hovedinnhold

Henrik Lange :80 romaner for deg som har det travelt

Her er boka du bare må lese!

Henrik Lange har kreert et mesterverk av andres mesterverk med denne illustrerte boka. Her er 80 mer eller mindre verdenskjente romaner illustrert og kommentert med tre billedruter, og er ikke det strålende gjort så vet ikke jeg!

Mine favoritter er:

Bibelen

Tekst første rute: Gud skapte himmelen, jorden og menneskene.
Andre rute: Jesus, Guds sønn, ofrer seg for at menneskene skal tilgis sine synder.
Tredje rute: Likevel går det til helvete.


Arn (hele trilogen)

Tekst første rute; Arn blir født midt i den krigerske middelalderen. Han vokser opp, og møter sin store kjærlighet som han gjør gravid før de er gift.
Andre rute: Som straff blir han tempelridder i det Hellige Landet. Der lærer han seg så mye......
Tredje rute: ......at når han kommer hjem igjen, er han i stand til å påse at det blir orden på det som en dag skal bli Sverige.

Kommentarer

 1. Denne hørtes morsom ut :) Interessant vinkling for å presentere bøker!

  SvarSlett
 2. Morsomt, kanskje jeg skal sjekke ut denne!

  SvarSlett
 3. Denne gir vel en skikkelig kort versjon og innblikk i en rekke kjente bøker?

  Må nok sjekke den ut!

  SvarSlett
 4. Hahaha! Den maa jeg faa anskaffet meg fra neste besoek!!

  SvarSlett
 5. Dette hørtes ut som et must for en bokelsker :-)

  Tror jeg må se om ikke jeg kan finne denne på jobb. Takk for tipset!

  SvarSlett
 6. Svippa innom bloggen din ved ei tilfeldigheit i dag, kjem snart att! Mykje interessant her.

  SvarSlett
 7. Denne er et must for en bokelsker. Dessuten får du på ca 30 minutter lest alle de store verkene i verdenslitteraturen!

  Hei ariel - Velkommen! Skal sjekke ut bloggen din med en gang :-)

  SvarSlett
 8. Boka er kjempeartig å lese! På få ruter klarer Henrik Lange å få fram hovudessensen av klassiske bøker.

  SvarSlett
 9. Denne høres morsom og kul ut :-) Kanskje litt slik Knut Nærum's "Norsk Litteraturhistorie fritt etter hukomelsen"? Har du lest den? Den er kjempeartig!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…