Gå til hovedinnhold

Henrik Lange :80 romaner for deg som har det travelt

Her er boka du bare må lese!

Henrik Lange har kreert et mesterverk av andres mesterverk med denne illustrerte boka. Her er 80 mer eller mindre verdenskjente romaner illustrert og kommentert med tre billedruter, og er ikke det strålende gjort så vet ikke jeg!

Mine favoritter er:

Bibelen

Tekst første rute: Gud skapte himmelen, jorden og menneskene.
Andre rute: Jesus, Guds sønn, ofrer seg for at menneskene skal tilgis sine synder.
Tredje rute: Likevel går det til helvete.


Arn (hele trilogen)

Tekst første rute; Arn blir født midt i den krigerske middelalderen. Han vokser opp, og møter sin store kjærlighet som han gjør gravid før de er gift.
Andre rute: Som straff blir han tempelridder i det Hellige Landet. Der lærer han seg så mye......
Tredje rute: ......at når han kommer hjem igjen, er han i stand til å påse at det blir orden på det som en dag skal bli Sverige.

Kommentarer

 1. Denne hørtes morsom ut :) Interessant vinkling for å presentere bøker!

  SvarSlett
 2. Morsomt, kanskje jeg skal sjekke ut denne!

  SvarSlett
 3. Denne gir vel en skikkelig kort versjon og innblikk i en rekke kjente bøker?

  Må nok sjekke den ut!

  SvarSlett
 4. Hahaha! Den maa jeg faa anskaffet meg fra neste besoek!!

  SvarSlett
 5. Dette hørtes ut som et must for en bokelsker :-)

  Tror jeg må se om ikke jeg kan finne denne på jobb. Takk for tipset!

  SvarSlett
 6. Svippa innom bloggen din ved ei tilfeldigheit i dag, kjem snart att! Mykje interessant her.

  SvarSlett
 7. Denne er et must for en bokelsker. Dessuten får du på ca 30 minutter lest alle de store verkene i verdenslitteraturen!

  Hei ariel - Velkommen! Skal sjekke ut bloggen din med en gang :-)

  SvarSlett
 8. Boka er kjempeartig å lese! På få ruter klarer Henrik Lange å få fram hovudessensen av klassiske bøker.

  SvarSlett
 9. Denne høres morsom og kul ut :-) Kanskje litt slik Knut Nærum's "Norsk Litteraturhistorie fritt etter hukomelsen"? Har du lest den? Den er kjempeartig!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…

Intervju med Tharaniga Rajah og anmeldelse av debutromanen Det er lenge til skumring

Publisert i Altaposten 31.10. 2018


Debuterer med bok om krig mellom samer og nordmenn
Det var i midten av september jeg første gang så navnet Tharaniga Rajah. Hun var en norsk debutant som skulle delta på litteraturfestivalen Kapittel i Stavanger i en programpost som het Danmark i krig og Sameland i opprør. Jeg skjønte at jeg måtte få vite mer om denne forfatteren, og da passet det jo godt at jeg hadde planlagt en stavangertur akkurat den helga. 
Tharaniga Rajah er født i 1984 i Moi i Rogaland, og hun sier at hun har dobbel identitet, hun er en tamilsk rogalending. Hun debuterer i slutten av oktober med Det er lenge til skumring, en skjønnlitterær utgivelse som i følge forlaget er lagt til en alternativ norsk virkelighet. Norge har utsatt samene for utrenskning og den skandinaviske krigen er over. En mor og en datter flytter til Karasjok for å prøve å bli en del av fellesskapet i den nye samiske staten.Samer fra hele verden reiser til Finnmark for å skape seg et nytt liv der, men den nye…