Gå til hovedinnhold

Henrik Lange :80 romaner for deg som har det travelt

Her er boka du bare må lese!

Henrik Lange har kreert et mesterverk av andres mesterverk med denne illustrerte boka. Her er 80 mer eller mindre verdenskjente romaner illustrert og kommentert med tre billedruter, og er ikke det strålende gjort så vet ikke jeg!

Mine favoritter er:

Bibelen

Tekst første rute: Gud skapte himmelen, jorden og menneskene.
Andre rute: Jesus, Guds sønn, ofrer seg for at menneskene skal tilgis sine synder.
Tredje rute: Likevel går det til helvete.


Arn (hele trilogen)

Tekst første rute; Arn blir født midt i den krigerske middelalderen. Han vokser opp, og møter sin store kjærlighet som han gjør gravid før de er gift.
Andre rute: Som straff blir han tempelridder i det Hellige Landet. Der lærer han seg så mye......
Tredje rute: ......at når han kommer hjem igjen, er han i stand til å påse at det blir orden på det som en dag skal bli Sverige.

Kommentarer

 1. Denne hørtes morsom ut :) Interessant vinkling for å presentere bøker!

  SvarSlett
 2. Morsomt, kanskje jeg skal sjekke ut denne!

  SvarSlett
 3. Denne gir vel en skikkelig kort versjon og innblikk i en rekke kjente bøker?

  Må nok sjekke den ut!

  SvarSlett
 4. Hahaha! Den maa jeg faa anskaffet meg fra neste besoek!!

  SvarSlett
 5. Dette hørtes ut som et must for en bokelsker :-)

  Tror jeg må se om ikke jeg kan finne denne på jobb. Takk for tipset!

  SvarSlett
 6. Svippa innom bloggen din ved ei tilfeldigheit i dag, kjem snart att! Mykje interessant her.

  SvarSlett
 7. Denne er et must for en bokelsker. Dessuten får du på ca 30 minutter lest alle de store verkene i verdenslitteraturen!

  Hei ariel - Velkommen! Skal sjekke ut bloggen din med en gang :-)

  SvarSlett
 8. Boka er kjempeartig å lese! På få ruter klarer Henrik Lange å få fram hovudessensen av klassiske bøker.

  SvarSlett
 9. Denne høres morsom og kul ut :-) Kanskje litt slik Knut Nærum's "Norsk Litteraturhistorie fritt etter hukomelsen"? Har du lest den? Den er kjempeartig!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …