Karin Bjørset Persen : Leahs historie, Nordnorsk forlag, 53 siderVakker eventyrbok    Publisert i Altaposten 16. februar 2011

I denne eventyrboka for voksne og barn gir forfatteren oss et innblikk i Eventyrlandet. I Eventyrlandet bor de ufødte barna Imre og Leah, og de er bestevenner. En dag går Imre gjennom fossen og blir borte, og Leah savner han så mye at hun går etter. Men Leah var ikke klar til å dra, og noen uker etter at hun startet på reisen sin er hun tilbake igjen.

På Den andre siden bor Anja og Jonas. Anja jobber som journalist og Jonas som lærer. I mange år har deres største ønske vært å bli foreldre. En natt drømmer Jonas om en liten rødhåret jente, og ved frokostbordet forteller han om drømmen sin.  Men Anja er fryktelig kvalm og lurer på om hun har fått influensa. Eller kan det være den andre muligheten? Da det går opp for dem at Anja er gravid er de overlykkelige, og sorgen er derfor overveldende når Anja aborterer. Men alt håp er ikke ute, for snart drømmer Jonas på nytt om den lille rødhårede jenta.

Språket er enkelt og overbevisende, og selv om jeg enkelte ganger stusset over småord som kunne vært fjernet fremstår boka som overraskende god.

I og med at romanen er så kort syns jeg forfatteren presenterer for mange mennesker. Det er Jonas sine elever, og det er Anjas kollegaer, det er svigersøsken, tantebarn og mødre, og noen naboer og flere barn. Det blir rett og slett for mange bipersoner.

Ufrivillig barnløshet og abort kan ikke ha vært enkle temaer å skrive om, og jeg var spent da jeg begynte å lese boka. Heldigvis er stemninga lavmælt og det blir aldri påtrengende eller for mye føleri. Dette er en vakker eventyrhistorie som berører, og jeg måtte tørke tårene flere ganger mens jeg leste.

Karin Bjørset Persen er født i Sør-Trøndelag i 1967, og  har bodd i Lakselv i nesten tjue år. Hun jobber som lærer ved Lakselv videregående skole. Dette er hennes tredje bok. Boka er illustrert av Edith Flåten som også bor i Lakselv.

Terningkast 5

Kommentarer

 1. Den vil jeg lese!!. Når jeg bor i Tromsø så tror jeg ikke det skal være så vanskelig å få tak i den siden den er utgitt på et Nord norsk forlag.

  SvarSlett
 2. Har ikke hoert om denne foer! Gleder meg til neste gang jeg reiser hjem til norge og titter igjennom alle blogtipsene jeg faar!

  SvarSlett
 3. Askeladden : Den kom i butikkene for noen dager siden, og i Tromsø skal den være enkel å få tak i.

  Kristin: Den er helt fersk, og du kommer til å få det travelt på neste tur til gammellandet - klarer ikke å følge med selv om det er jobben min :-). Det dukker nye flotte bøker opp hele tiden (heldigvis)

  SvarSlett
 4. Tusen takk for flott anmeldelse! Jeg har vært kjempespent på responsen. Ellers gleder jeg meg til å lese hva du mener om "Hundreåringen" , må nok lese den boka:)
  Hilsen lettet forfatter

  SvarSlett
 5. Hei Karin!

  Jeg ble også glad da jeg oppdaget at jeg likte boka. Mye morsommere å lese gode bøker og anmelde dem, enn å lese dårlige bøker der man må gi dårlige tilbakemeldinger!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar