Gå til hovedinnhold

127 HOURS - KinoturHelt siden jeg hørte om mannen som skar av seg armen for å komme seg løs etter at den ene armen hans satt fast under en stein har jeg vært fascinert av historien, og tenkt mye på det. Og da jeg hørte at historien var blitt en film var det aldri tvil, denne filmen skulle jeg se.

Men er jeg fornøyd? Likte jeg det jeg så?

For det første; musikken var altfor høy og stressende i begynnelsen av filmen, og ja jeg skjønner hvorfor, men likevel, jeg likte det ikke.
For det andre; denne filmen trigget klaustrofobien min, og jeg kjente at jeg ble svimmel flere ganger mens jeg satt i kinosalen. Å sitte fast i en fjellsprekk, med den ene armen ødelagt under en stor stein må være helt jævlig!
For det tredje; Den scenen der han faktisk skjærer av seg armen og det er blod overalt er helt grusom.

Sa jeg for mye nå? Nei det gjorde jeg ikke, for det er jo det filmen handler om, og "alle" som skal se den vet at hovedpersonen sitter fast under en stein og at han må skjære av seg armen for å overleve. På slutten måtte jeg felle noen tårer, og da er konklusjonen - god film!

Kommentarer

 1. Jeg har vurdert om jeg skulle se denne filmen, men etter din oppsummering står jeg over. Både fordi jeg strever med klaustrofobi og ikke minst fordi jeg ikke tåler å se blod.

  SvarSlett
 2. Så et program om denne mannen - og da også om den selvsamme filmen. Tror jeg fikk nok informasjon gjennom å se det programmet. Litt av en historie, men om jeg vil se den. Tja, tror kanskje ikke det.

  SvarSlett
 3. Denne SKULLE jeg se, nå hopper jeg over den og venter til den kommer på DVD. Orker ikke å se på en so skjærer av seg armen, og i hvertfall ikke når jeg vet at det er en sann historie.

  Men på DVD vet du, da kan jeg spole og skru ned lyden :-D

  SvarSlett
 4. "som" skulle det stå, og ikke "so"... Mangler "m'en" på PC'en sjøh :-)

  SvarSlett
 5. Det å vite at det er en sann historie gjør hele filmen sterk ihvertfall. Nå føler jeg at jeg har skremt dere vekk fra den, og det var jo ikke meninga.....

  SvarSlett
 6. Du har ikke skremt meg, bare advart meg :-) Og det er veldig bra!!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …