Fredrik Skagen : Menneskejegeren, Cappelen Damm, 287 sider


Morten Martens krim nummer 5 (spoileralert!!!!!)

I denne femte boka om Morten Martens er handlingen lagt til kanaløyene, nærmere bestemt Jersey. 

Morten jobber nå for MI5 i London. Han savner datteren Anita, men han kan ikke ta kontakt med henne, offisielt er han død. 
En dag får han ordre om å oversette en samtale mellom en norsk kvinne på Jersey og en norsk mann i trøndelag. Morten mener at han kjenner igjen Anitas stemme, men han kan ikke skjønne hva hun har på Jersey å gjøre. 

Samtidig flytter en leiemorder til Jersey. I mange år har han og kompanjongen drept uønskede elementer på oppdrag fra velstående oppdragsgiverer, og denne gangen har leiemorderen fått beskjed om å bosette seg på Jersey og vente på ordre. 

Såklart er det Anita Morten hørte, og såklart kommer leiemorderen helt tilfeldig i klammeri med både Anita og Morten, og såklart går det fint til slutt. Bok 6 (av 8), skal snart leses, og selv om det ikke er overveldende bra, eller fantastisk, eller magisk eller noe i nærheten, så er det likevel spennende, lettlest og jeg har fått fryktelig lyst til å reise til Jersey. Faktisk så lyst at jeg har bestilt brosjyrer fra Jerseys turistinformasjon, og nå leser jeg en annen bok fra kanaløyene, men det kommer i en ny bloggpost. 

Her er tidligere omtaler fra Morten Martens:

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hvis jeg hadde hatt tid - bøker for voksne jeg har lest i høst

10 knallgode ungdomsbøker fra de siste 10 årene

Sissel Horndal : Sølvmånen : CalliidLagadus