Gå til hovedinnhold

Jamie Ford :Hotellet på hjørnet av bitter og søt - Lydbok, ca 12 timer
En helt ok lytteopplevelse


Henry og Keiko møtes i Seattle i 1942. Japan har akkurat bombet Pear Harbur og "alle" hater japanerne. Henry og Keiko er ungdommer, de bryr seg ikke om hva alle de andre mener. De får god kontakt, liker hverandre og stoler på hverandre. Foreldrene til Keiko liker Henry og de har en felles interesse i Oscar Holden (1887-1969).  Henry kjøper en plate av den kjente jazzpianisten som han gir til Keiko. Keiko og foreldrene blir sendt i leire og Henry og Keikos veier skilles. En dag, 44 år etter at han så den japanske jenta sist får Henry vite at det er funnet masse japanske eiendeler på et hotell. Og det var på dette hotellet Keikos familie hadde oppbevart de viktigste eiendelene sine. Henry begynner å tenke tilbake til krigen og slik rulles historien om Henry og Keiko opp.

Anders Ribu leser, og det gjør han godt. Det som ikke var bra var at hvert lydspor var på ca 20 minutt. Alle som hører mye på lydbøker vil skjønne at dette er alt for lange lytteintervaller, ihvertfall hvis man som jeg har en gammeldags cdspiller der man er nødt til å høre hele intervallet ferdig (hvis man ikke vil starte helt på nytt, og det vil man IKKE når lydsporene er på 20 minutter eller mer).

  Kommentarer

  1. Har hatt denne liggende ved senga forvever, men ikke orket å lese da jeg trodde det var om krig i Afghanistan.
   - der ser du hvor intenst jeg greier å unngå skriblerier om bestselgere - men dine leser jeg selvfølgelig -), selv om jeg ikke er helt sikker på om WW2 er mer fristende enn Taliban.

   SvarSlett
  2. Ja, det hoertest irriterendes ut. Hoerte mye paa lydboeker naar jeg bodde i L.A, og kjoerte mye... om jeg saa skulle glemme hvilket track jeg var paa... oh well. Dette ble en lit bla bla beskjed. Haaper du har en fin fin dag!

   SvarSlett
  3. Denne boken falt jeg pladask for. Jeg syntes historien var så nydelig!

   SvarSlett
  4. Jeg har også hatt boka liggende lenge.. Ikke fordi jeg "ombestemte meg", det har på en måte bare blitt slik! Må nok bare innse at det er fryktelig mange gode bøker som forblir uleste fordi det hele tida dukker opp nye fristelser...

   SvarSlett
  5. Ingalill : Du er nå veldig hyggelig!

   Kristin : Det der med lange lydspor er fryktelig irriterende!

   astridterese: Joda, historien er ikke helt ueffen!

   Berit: Fristelsene står i kø!

   SvarSlett

  Legg inn en kommentar

  Populære innlegg fra denne bloggen

  Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

  Lekkasjer
  Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
  «I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
  I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

  Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

  Publisert i Altaposten 20. april 2016

  Sterkt og aldeles nydelig
  Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
  Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

  Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

  Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


  Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
  Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
  Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …