Gå til hovedinnhold

Jamie Ford :Hotellet på hjørnet av bitter og søt - Lydbok, ca 12 timer
En helt ok lytteopplevelse


Henry og Keiko møtes i Seattle i 1942. Japan har akkurat bombet Pear Harbur og "alle" hater japanerne. Henry og Keiko er ungdommer, de bryr seg ikke om hva alle de andre mener. De får god kontakt, liker hverandre og stoler på hverandre. Foreldrene til Keiko liker Henry og de har en felles interesse i Oscar Holden (1887-1969).  Henry kjøper en plate av den kjente jazzpianisten som han gir til Keiko. Keiko og foreldrene blir sendt i leire og Henry og Keikos veier skilles. En dag, 44 år etter at han så den japanske jenta sist får Henry vite at det er funnet masse japanske eiendeler på et hotell. Og det var på dette hotellet Keikos familie hadde oppbevart de viktigste eiendelene sine. Henry begynner å tenke tilbake til krigen og slik rulles historien om Henry og Keiko opp.

Anders Ribu leser, og det gjør han godt. Det som ikke var bra var at hvert lydspor var på ca 20 minutt. Alle som hører mye på lydbøker vil skjønne at dette er alt for lange lytteintervaller, ihvertfall hvis man som jeg har en gammeldags cdspiller der man er nødt til å høre hele intervallet ferdig (hvis man ikke vil starte helt på nytt, og det vil man IKKE når lydsporene er på 20 minutter eller mer).

  Kommentarer

  1. Har hatt denne liggende ved senga forvever, men ikke orket å lese da jeg trodde det var om krig i Afghanistan.
   - der ser du hvor intenst jeg greier å unngå skriblerier om bestselgere - men dine leser jeg selvfølgelig -), selv om jeg ikke er helt sikker på om WW2 er mer fristende enn Taliban.

   SvarSlett
  2. Ja, det hoertest irriterendes ut. Hoerte mye paa lydboeker naar jeg bodde i L.A, og kjoerte mye... om jeg saa skulle glemme hvilket track jeg var paa... oh well. Dette ble en lit bla bla beskjed. Haaper du har en fin fin dag!

   SvarSlett
  3. Denne boken falt jeg pladask for. Jeg syntes historien var så nydelig!

   SvarSlett
  4. Jeg har også hatt boka liggende lenge.. Ikke fordi jeg "ombestemte meg", det har på en måte bare blitt slik! Må nok bare innse at det er fryktelig mange gode bøker som forblir uleste fordi det hele tida dukker opp nye fristelser...

   SvarSlett
  5. Ingalill : Du er nå veldig hyggelig!

   Kristin : Det der med lange lydspor er fryktelig irriterende!

   astridterese: Joda, historien er ikke helt ueffen!

   Berit: Fristelsene står i kø!

   SvarSlett

  Legg inn en kommentar

  Populære innlegg fra denne bloggen

  Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

  Klassisk fortrengning?
  Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

  Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

  Lekkasjer
  Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
  «I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
  I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…