Jamie Ford :Hotellet på hjørnet av bitter og søt - Lydbok, ca 12 timer
En helt ok lytteopplevelse


Henry og Keiko møtes i Seattle i 1942. Japan har akkurat bombet Pear Harbur og "alle" hater japanerne. Henry og Keiko er ungdommer, de bryr seg ikke om hva alle de andre mener. De får god kontakt, liker hverandre og stoler på hverandre. Foreldrene til Keiko liker Henry og de har en felles interesse i Oscar Holden (1887-1969).  Henry kjøper en plate av den kjente jazzpianisten som han gir til Keiko. Keiko og foreldrene blir sendt i leire og Henry og Keikos veier skilles. En dag, 44 år etter at han så den japanske jenta sist får Henry vite at det er funnet masse japanske eiendeler på et hotell. Og det var på dette hotellet Keikos familie hadde oppbevart de viktigste eiendelene sine. Henry begynner å tenke tilbake til krigen og slik rulles historien om Henry og Keiko opp.

Anders Ribu leser, og det gjør han godt. Det som ikke var bra var at hvert lydspor var på ca 20 minutt. Alle som hører mye på lydbøker vil skjønne at dette er alt for lange lytteintervaller, ihvertfall hvis man som jeg har en gammeldags cdspiller der man er nødt til å høre hele intervallet ferdig (hvis man ikke vil starte helt på nytt, og det vil man IKKE når lydsporene er på 20 minutter eller mer).

  Kommentarer

  1. Har hatt denne liggende ved senga forvever, men ikke orket å lese da jeg trodde det var om krig i Afghanistan.
   - der ser du hvor intenst jeg greier å unngå skriblerier om bestselgere - men dine leser jeg selvfølgelig -), selv om jeg ikke er helt sikker på om WW2 er mer fristende enn Taliban.

   SvarSlett
  2. Ja, det hoertest irriterendes ut. Hoerte mye paa lydboeker naar jeg bodde i L.A, og kjoerte mye... om jeg saa skulle glemme hvilket track jeg var paa... oh well. Dette ble en lit bla bla beskjed. Haaper du har en fin fin dag!

   SvarSlett
  3. Denne boken falt jeg pladask for. Jeg syntes historien var så nydelig!

   SvarSlett
  4. Jeg har også hatt boka liggende lenge.. Ikke fordi jeg "ombestemte meg", det har på en måte bare blitt slik! Må nok bare innse at det er fryktelig mange gode bøker som forblir uleste fordi det hele tida dukker opp nye fristelser...

   SvarSlett
  5. Ingalill : Du er nå veldig hyggelig!

   Kristin : Det der med lange lydspor er fryktelig irriterende!

   astridterese: Joda, historien er ikke helt ueffen!

   Berit: Fristelsene står i kø!

   SvarSlett

  Legg inn en kommentar