Gå til hovedinnhold

Tiller vant P2-lytternes romanpris for 2010

Tenk at Carl Frode Tiller vant P2-lytternes romanpris! Jeg har Tillerfobi, men for dere som ikke lider av det er dette sikkert fantastisk! Jeg gleder meg bare til Nordisk råds litteraturprisvinneren blir ropt opp, for det kommer til å bli Grimsrud!

Kommentarer

 1. Hei. Jeg har ikke lest Tiller enda, men har ham egentlig på listen for fremtidens lesing....så får vi se. God helg til deg.

  SvarSlett
 2. Hurra hurra :-))

  Du får høre lydboka mens du foretar aggressive gulvvask, du leste jo tross alt Vågen.

  (jeg tror Olsen vinner, noe så uforståelig må være svinaktig bra, på figurativkunstvis)

  SvarSlett
 3. Jeg er spent på Innsirkling 2 nå, siden du absolutt ikke greier å lese Tiller :-) Jeg leste bok en for snart 2 år siden og syntes den var bra.

  Men det blir når jeg har ordnet lånekort på biblioteket og boka er ledig - en gang i 2012 eller noe :-) Jeg regner med det er lang kø på denne enda.

  Og "En dåre fri" er kjempebra, de andre har jo fått blandet kritikk av dere "samlesere", så de tror jeg ikke at jeg kommer til å lese noen gang.

  Ha en fin søndag! :-)

  SvarSlett
 4. Fru Tunheim: Regner med at du forteller hvis du leser Innsirkling. Blir spennende å se om du liker han.

  Ingalill: Hurra hurra du! Dessuten klarte jeg ikke vågen, det var noe med de mishandlede hundene. Og hvis Olsen vinner så lover jeg å springe maraton med deg!

  Groskro: Har du enda ikke ordnet lånekort! Jeg roper det ut her hjemme i Altastua! Og jeg skal ikke lese Innsirkling 2, har bestemt at den der fobien min ikke trenger å utfordres. Jeg får litt kløe av Tiller...

  SvarSlett
 5. Eg liker Tiller, så eg seier også hurra! Eg har ikkje fått lese Innsirkling 2 endå, men Skråninga står på topp-ti-lista mi og Innsnirkling 1 er også veldig god. (Har du ikkje lese ferdig Vågen? Betyr det at eg kan slutte å skamme meg over at eg har hatt boka liggjande med bokmerket på side 92 i over tre veker nå?)

  SvarSlett
 6. Bai, du har ingenting å skamme deg over. Jeg kasta håndkleet rundt side 20 og jeg er stolt av det!

  SvarSlett
 7. Då bestemmer eg meg for å gi opp, eg også.

  SvarSlett
 8. hehe - solgunn,
  jeg skulle bare klippe av meg håret da - men hvis du heller vil løpe maraton, er jeg forfengelig nok til å bli med.
  (blir så vanskelig med nettinga som skallet.)

  SvarSlett
 9. Ja, netting må man nesten fortsette med, og jeg ville ALDRI sagt at jeg skulle løpe maraton hvis jeg trodde Olsen kunne vinne, for jeg er pt på nivå 0,5 av 10 og det tar sin tid - men nå blir det ekstra spennende, for jeg holder hva jeg lover (Skulle bare mangle :-) ), og vi kan springe sammen, men gi meg ett år! Men herligheten hva er det jeg stresser med, det blir jo Grimsrud!

  SvarSlett
 10. Mener bestemt at du skrev et innlegg om Innsirkling og fobien, men får heller bruke dette.
  - føler veldig sterkt nå at Olsen burde vunnet, da hadde vi vært godt i gang med treninga. Nette og spreke!
  Men det blir nok maraton likevel, engang, kanskje neste gang Olsen blir nominert!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …