Gå til hovedinnhold

Tiller vant P2-lytternes romanpris for 2010

Tenk at Carl Frode Tiller vant P2-lytternes romanpris! Jeg har Tillerfobi, men for dere som ikke lider av det er dette sikkert fantastisk! Jeg gleder meg bare til Nordisk råds litteraturprisvinneren blir ropt opp, for det kommer til å bli Grimsrud!

Kommentarer

 1. Hei. Jeg har ikke lest Tiller enda, men har ham egentlig på listen for fremtidens lesing....så får vi se. God helg til deg.

  SvarSlett
 2. Hurra hurra :-))

  Du får høre lydboka mens du foretar aggressive gulvvask, du leste jo tross alt Vågen.

  (jeg tror Olsen vinner, noe så uforståelig må være svinaktig bra, på figurativkunstvis)

  SvarSlett
 3. Jeg er spent på Innsirkling 2 nå, siden du absolutt ikke greier å lese Tiller :-) Jeg leste bok en for snart 2 år siden og syntes den var bra.

  Men det blir når jeg har ordnet lånekort på biblioteket og boka er ledig - en gang i 2012 eller noe :-) Jeg regner med det er lang kø på denne enda.

  Og "En dåre fri" er kjempebra, de andre har jo fått blandet kritikk av dere "samlesere", så de tror jeg ikke at jeg kommer til å lese noen gang.

  Ha en fin søndag! :-)

  SvarSlett
 4. Fru Tunheim: Regner med at du forteller hvis du leser Innsirkling. Blir spennende å se om du liker han.

  Ingalill: Hurra hurra du! Dessuten klarte jeg ikke vågen, det var noe med de mishandlede hundene. Og hvis Olsen vinner så lover jeg å springe maraton med deg!

  Groskro: Har du enda ikke ordnet lånekort! Jeg roper det ut her hjemme i Altastua! Og jeg skal ikke lese Innsirkling 2, har bestemt at den der fobien min ikke trenger å utfordres. Jeg får litt kløe av Tiller...

  SvarSlett
 5. Eg liker Tiller, så eg seier også hurra! Eg har ikkje fått lese Innsirkling 2 endå, men Skråninga står på topp-ti-lista mi og Innsnirkling 1 er også veldig god. (Har du ikkje lese ferdig Vågen? Betyr det at eg kan slutte å skamme meg over at eg har hatt boka liggjande med bokmerket på side 92 i over tre veker nå?)

  SvarSlett
 6. Bai, du har ingenting å skamme deg over. Jeg kasta håndkleet rundt side 20 og jeg er stolt av det!

  SvarSlett
 7. Då bestemmer eg meg for å gi opp, eg også.

  SvarSlett
 8. hehe - solgunn,
  jeg skulle bare klippe av meg håret da - men hvis du heller vil løpe maraton, er jeg forfengelig nok til å bli med.
  (blir så vanskelig med nettinga som skallet.)

  SvarSlett
 9. Ja, netting må man nesten fortsette med, og jeg ville ALDRI sagt at jeg skulle løpe maraton hvis jeg trodde Olsen kunne vinne, for jeg er pt på nivå 0,5 av 10 og det tar sin tid - men nå blir det ekstra spennende, for jeg holder hva jeg lover (Skulle bare mangle :-) ), og vi kan springe sammen, men gi meg ett år! Men herligheten hva er det jeg stresser med, det blir jo Grimsrud!

  SvarSlett
 10. Mener bestemt at du skrev et innlegg om Innsirkling og fobien, men får heller bruke dette.
  - føler veldig sterkt nå at Olsen burde vunnet, da hadde vi vært godt i gang med treninga. Nette og spreke!
  Men det blir nok maraton likevel, engang, kanskje neste gang Olsen blir nominert!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…

Intervju med Tharaniga Rajah og anmeldelse av debutromanen Det er lenge til skumring

Publisert i Altaposten 31.10. 2018


Debuterer med bok om krig mellom samer og nordmenn
Det var i midten av september jeg første gang så navnet Tharaniga Rajah. Hun var en norsk debutant som skulle delta på litteraturfestivalen Kapittel i Stavanger i en programpost som het Danmark i krig og Sameland i opprør. Jeg skjønte at jeg måtte få vite mer om denne forfatteren, og da passet det jo godt at jeg hadde planlagt en stavangertur akkurat den helga. 
Tharaniga Rajah er født i 1984 i Moi i Rogaland, og hun sier at hun har dobbel identitet, hun er en tamilsk rogalending. Hun debuterer i slutten av oktober med Det er lenge til skumring, en skjønnlitterær utgivelse som i følge forlaget er lagt til en alternativ norsk virkelighet. Norge har utsatt samene for utrenskning og den skandinaviske krigen er over. En mor og en datter flytter til Karasjok for å prøve å bli en del av fellesskapet i den nye samiske staten.Samer fra hele verden reiser til Finnmark for å skape seg et nytt liv der, men den nye…