Guro Hoftun Gjestad : Anfall, Aschehoug, 245 sider Urovekkende

Men et imponerende språk og mørk innhold imponerer Gjestad.  Arkitekten Ella er hovedpersonen. Hun arbeider i et stort firma i Oslo og er gift med den vakre og snille advokaten Filip. Sammen har de datteren Bess. Alt skal være lykke, men Ella er ikke lykkelig. Dagen før den lille familien skal dra på juleferie til Ellas hjemsted er hun utro med en kollega, og mens Filip kjører på glatte vestlandsveier og sludrer med henne, mimrer hun om natta med kollegaen, samtidig som hun gruer seg til å komme hjem til foreldrene. For nå er det bare foreldrene og Ella, men for mange år siden var de to. Men broren gikk på havet. Rett og slett. Tilbake sto moren, faren og Ella. Spørsmålet hun alltid har hatt lyst til å stille broren er: Hvorfor gjorde du det?

Bess har vært mye syk, og nesten hver natt har hun feber. Og selv om Ella og Filip er bekymret venter de kanskje litt for lenge med å ta signalene alvorlig? I barnehagen sier de at Bess ofte er sliten, og det er Filip som stadig er hjemme med henne fordi hun har feber. Ella har det for travelt, hun har en krevende jobb og så er hun blitt rimelig avhengig av sex med kollegaen. 

Med denne romanen debuterer forfatteren skjønnlitterært. Gjestad er født i 1970 og arbeider som featurejournalist. 

Kommentarer

  1. Ok,
    jeg tenkte, bok for meg, helt til dette med Bess og snikende sykdommer, det blir for mye, derimot gleder jeg meg voldsomt til å lese om 100åringen!

    SvarSlett
  2. Snikende sykdommer hos barn er aldri gøy....100 åringen er derimot er skikkelig moroklomp!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar