Arne Berggren : Aldo Monrad - Konfirmanten, Lydbok, 1 time og 32 minutter

Lett og ledig

Noen ganger stilles det spørsmål om man kan si at en bok er en ungdomsbok eller voksenbok. Jeg vet at det finnes ungdommer som leser tunge litterære verk, men jeg vet også, og det er dem jeg møter oftes i min hverdag som bibliotekar på en skole, at det finnes mange ungdommer som må lese en bok, og som gjerne vil ha en liten og enkel bok. Da leter jeg etter lettleste bøker slik at de som leser har en mulighet til å få en god leseopplevelse. Bøkene om Aldo Monrad er enkle, handler om ungdom og hva og hvordan ungdom tenker, og er derfor fine valg til barn, ungdom og voksne som leter etter enkle tekster.

I Konfirmanten skal Aldo Monrad selvfølgelig (nei du klarer vel ikke å gjette) konfirmeres. Men siden Aldo ikke følger den vanlige enkle veien har han bestemt seg for å ikke følge vanlig undervisning, nei, han vil delta på konfirmasjonshelg. Og der treffer han andre spesielle ungdommer, og de roter seg selvfølgelig opp i masse galt, helt uforskyldt selvsagt.

Det er Kåre Conradi som leser. Det gjør han kjempebra, spesielt for meg som kan norsk. For de stakkars (ja, huff, tenk at jeg sier det) menneskene som i voksen alder må lære seg norsk, snakker han ALTFORFORT, og det gjør at akkurat denne boka ikke vil være så veldig passende for den gruppen.

Kommentarer