Gå til hovedinnhold

Rett fra vinter til sommer

Vi har vært tre dager på hytta, den ligger 500 meter fra Finland. Da vi kom opp på fredagen var det ganske mye snø.
Vi kjørte ned på mandagskvelden. Da var det nesten ikke snø igjen på finnmarksvidda.
3 dager med temperaturer mellom 15 og 24 varmegrader hadde sørget for at våren aldri kom til Finnmark i år,vi gikk rett fra vinter til sommer.
Det var utrolig fint å være på hytta en slik helg. Vi spiste god mat og drakk god vin, og satt i solsteika og leste gode bøker.

Vinen kjøper vi for en billig penge i Enotekio, mens øl og det beste tørkakjøttet som finnes i verden kjøper vi på denne kafeen/butikken/campingplassen som ligger ti minutters kjøring fra hytta.

Men vi må jo hjem, og på veien hjem fra hytta er det mange småplasser med artige navn:Denne fossen er egentlig bare en liten elv. Bildet er tatt i kløfta, 35 kilometer fra Alta. 

Siden dette er en bokblogg, så kan jeg jo fortelle hva vi leste i helga. Pål leste Shantaram, mens jeg leste den siste boka til Anna Gavalda, og Det som er på jorden av Alan Drew. 

Kommentarer

 1. Så fint innlegg, Solgunn! Virkelig flott miljøskildring:-). Og så har siden din blitt ny, grønn og fin. I like!

  Spent å høre hva du syns om Alan Drew?

  SvarSlett
 2. Det ser så fint ut - och ortsnamnen är ju litteratur i sig själva.

  SvarSlett
 3. bokdama : Takk takk, og jeg er ikke helt ferdig med boka, skal lage et blogginnlegg på den når den er ferdiglest, men jeg kan jo avsløre at jeg er begeistret!

  Hermia: Tusen takk, og du har rett, det er litteratur i stedsnavnene :-)

  SvarSlett
 4. Så fint innlegg, og fine bilder! Har faktisk vært i Enontekiö en gang jeg også, for mer enn et halvt liv siden...

  SvarSlett
 5. Så fine bilder, og det bildet av fossen var knallfint!! :-)

  SvarSlett
 6. Jeg tenkte at det kanskje var litt eksotisk for "søringan", blir så fornøyd når jeg får slike tilbakemeldinger!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…