Gå til hovedinnhold

Bokforvirring - Del 3 : Resten


Christhopher Columbus monument i Sevilla

I bokforvirring del 1 sa jeg at jeg kom til å lese denne boka og lage en bloggpost for hver hundrede side for å se prosessen jeg gikk igjennom. Nå må jeg bare legge inn håndkleet. Jeg klarer ikke mer. Jeg ser at det kan være noe positivt i teksten, jeg liker sekvensene som handler om den gamle sangerinnen. Men jeg misliker de lange bolkene der tolkeren stiller spørsmål, og jeg misliker brevene til sønnen; Nebukadonosaur. Jeg vil ikke bruke tid på å lese denne boken, og side 245 var så langt jeg klarte.

Kommentarer

 1. 245s er ihvertfall et godt forsøk og selv om jeg ofte lar meg friste til å lese bøker andre slakter - kommer jeg til å holde meg langt unna denne.
  - hjernevasket.

  Tok meg noen forsøk for jeg skjønte jeg var på rett blogg :-)

  SvarSlett
 2. Takk for turen uansett, det var moro å være med så lenge det varte :-)

  SvarSlett
 3. Du har holdt tappert ut, Solgunn! Det får være måte på hvor mye man skal pine seg igjennom. Dessuten er det jo lurt å passe på at leselysten ikke drepes etter noe slikt.

  Jeg holder på å lese 2 bøker av Amos Oz, og stooorkoser meg!

  SvarSlett
 4. Jeg er så glad boka er på plass i bokhylla! Yippi yeah!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…