Dødslekene : Suzanne Collins - Lydbok : 11 timer, 35 minutter

Du grufulle verden
I fjor under verdens bokdag presentere Monica på Alta folkebibliotek denne boka. Hun sa at den var fantastisk god, uforglemmelig og helt grusom. Jeg grøsset da hun fortalte hva den handlet om, og tenkte i mitt stille sinn at jeg ALDRI skulle ha noe med den boka å gjøre. Og så feil kan man altså ta, for jeg har nå hørt lydboka, og det ble en stor lytteopplevelse, og jeg håper Monica har bestilt inn bok 2; Opp i flammer, som skulle komme som lydbok for noen dager siden. Det er planlagt 3 bøker i denne serien; bok tre kommer på norsk til høsten.

Vi er i framtiden, og det USA som vi kjenner i dag er borte. Nå består Nord-Amerika av 13 stater, der 12 stater er underlagt hovedstaten og hovedstaden Capitol. For 74 år siden gikk alle de andre statene til krig mot Capitol og tapte. Som straff og som en evig påminnelse om hva det koster å sette seg opp mot de som bestemmer blir det hvert år arrangert en reality-konkurranse. Hver stat må sende en gutt og en jente mellom 12 og 18 år til Dødslekene. Dødslekene finner sted på en arena, kjempestor, mange kvadratkilometer, og deltakerne er i kameralinsen hele tiden. For dette er nemlig et direktesendt tv-show som alle innbyggerne er tvunget til å se på. Showet er over når det står en levende deltaker igjen. De andre 23 må være døde.

Ja, jeg vet, det er helt forferdelig! Heldigvis blir vi ikke vitne til de mest groteske drapene - uff, men vi følger historien gjennom hovedpersonene Katniss og Peeta, og deres kamp for å overleve.

Konklusjon: Dette var en virkelig bra ungdomsbok, levende fortalt av Ulrikke Hansen Døvingen og jeg må bare takke Monica. For hun fortalte så levende og så engasjert om den at jeg faktisk ikke kunne la være å få den med meg, selv om jeg ikke hadde lyst. Det er formidling det!Kommentarer

 1. ahhh jeg elsker denne :-) og nr.2 også, leste de på engelsk men supert å høre at de er like gode på norsk.

  - men jeg legger sjokkert merke til at du har glemt det aller viktigste spørsmålet i omtalen din:
  Team Peeta eller Team Gale??

  SvarSlett
 2. Jeg har aldri hørt om Team Gale, er det noe som kommer i bok 2? Eller er det etternavnet til Katniss? Ble helt urolig her. Kan jo ikke skrive for mye heller, mange som ikke har lest bok 1?

  SvarSlett
 3. (hehe) Gale er kjekkasen hun jakter i skogen med :-)

  SvarSlett
 4. Åhh - på norsk heter han Storm :-). Og ja, det er jo en viktig del av historien, får skylde på forkjølelsesrus!

  SvarSlett
 5. Så rart at de har oversatt navnet, har de gjort det med flere, heter de andre ting en Katniss og Peeta?

  - uansett dette livsviktige spørsmålet må du ta stilling til først som sist, så du er forberedt til bok2 og kan fokusere uforstyrret på liv og død :-)

  SvarSlett
 6. Katniss og Peeta er det samme - vet ikke i forhold til de andre. Men jeg heier på Peeta!!! Gjør ikke du?

  SvarSlett
 7. Joo, jeg endte vel opp på Peeta, men det ble litt vanskeligere i bok2 :-)

  SvarSlett
 8. Jeg gleder meg til å høre bok 2!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar