Upperdog - Film


Sara Johnsen er en multikunster, og en virkelig dyktig en også. Jeg leste romanen White Man da den kom ut, og likte den veldig godt. Filmen Vintekyss, hennes debut som langfilmregissør har jeg ikke sett, men jeg er nysgjerrig og interessert i hva Sara Johnsen skaper så da Upperdog kom i DVD-utgave bestilte vi den til biblioteket, og jeg tok den selvfølgelig med meg hjem for å se.

Upperdog handler om fire unge mennesker. To søsken ble adoptert til Norge, bare den eldste husker at de var to da de kom, for de havner hos forskjellige familier. En polsk alenemor arbeider som vaskehjelp på en restaurant, og hun er også hushjelp hos en velstående familie. En norsk gutt er Afganistan, på oppdrag for det norske forsvaret, det han gjør på ordre plager han når han kommer tilbake til Norge. 

Disse fire unge menneskene vever livene sine inn i hverandres, og det er skildret på en både vakker og trist måte. Skuespillerne er flinke, troverdige og nydelige, - hver på sin måte. Det ble en god filmopplevelse, og jeg skjønner godt at filmanmelderne har trillet terningen til både femmere og seksere. 

Kommentarer

 1. Helt enig! Jeg så den for noen uker siden og ble svært begeistret.

  SvarSlett
 2. Jeg så den nettopp jeg også. Likte den kjempe godt!

  SvarSlett
 3. Jeg endte opp med å se denne to ganger på kino, det var ikke planlagt, men det gjorde heller ingenting når filmen er så god som den er.

  Spesielt den scena hvor hun servitrisen kysser soldaten på kjøkkenet..så romantisk :)

  SvarSlett
 4. Kunne godt tenkt meg å se den en gang til, og det er jo mange klipp som kan være fint å se igjen.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar