Gå til hovedinnhold

Gode bøker fra Marokko?

Nå har jeg bestilt juleferie - superbillig, 9000 kroner for 2 stk, 2 uker i Marokko. Fly, mat på flyet, transport til hotell, overnatting med frokost. Ja, er fornøyd med det! Men er det noen som har lesetips? Helst skjønnlitteratur, men tips om gode reisehåndbøker tar jeg også imot!

Jeg var i Marokko (Tanger) for tre år siden, men  med et reisefølge fra Benalmadena. Vi måtte ha irrgrønne klistremerker på oss, og de måtte plasseres så synlig at det var pinlig. Håper vi slipper det denne gangen :-)

Ukjent dame nede i bildet......sikkert i reisefølget - ellers er det utsikt til havna i Tanger.

Kommentarer

 1. "Dette blendendew fravær av lys" av Tahar ben Jelloun er den eneste marokkanske romanen jeg kan huske å ha lest. Men den var ganske dyster, så jeg vet ikke om jeg akkurat vil anbefale den som lektyre før en ferie ...

  Ellers så har du jo Ari Behns skildring av Marokko i "Bakgård". ;-) Og tidligere ute var nok Axel Jensen med "Ikaros", som jeg mener å huske foregår delvis i Marokko?

  SvarSlett
 2. Det blir moro i Marokko med Ari og Axel som selskap (hehe)
  Boikotter begge 2 av høyst useriøse grunner, Axel pga Marianneboka og Ari av opplagte årsaker :-)

  Du får satse på Jelloun eller finne noe nytt og spennende.

  Fine bilder ihvertfall!!

  SvarSlett
 3. Jeg anbefaler Brit Bildøens Alt som er, da får du en posjon Marokko med.

  SvarSlett
 4. Marokko! Det er jo helt utrolig kult. Jeg er fylt med misunnelse fra topp til tå. Jeg blir med deg jeg. Bare så du vet det. Bare send reisedetaljene over, så jeg vet når jeg skal dra. Gleder meg.

  SvarSlett
 5. Sesselja : Vil ikke ha dystert, og så har jeg lest Bakgård, selv om jeg ikke er så begeistret for den arrogante forfatteren!

  Ingalill: Skal begynne å se i reisehåndbøker!

  Mettemor: Skal sjekke ut Alt som er- takk for tipset, kanskje den er midt i blinken?

  Knirk: Selvfølgelig kan du få være med! Kjente at turen ble enda bedre nå; vi starter 11. desember :-)

  SvarSlett
 6. Ester Freud - Hideous kinky, om en ung engelsk hippie som reiser rundt i Marokko med to små barn. Tror ikke den er kommet på norsk, men den er filmatisert med Kate Winslet.

  Det høres forøvrig ut som en spennende tur :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…