Gå til hovedinnhold

Gode bøker fra Marokko?

Nå har jeg bestilt juleferie - superbillig, 9000 kroner for 2 stk, 2 uker i Marokko. Fly, mat på flyet, transport til hotell, overnatting med frokost. Ja, er fornøyd med det! Men er det noen som har lesetips? Helst skjønnlitteratur, men tips om gode reisehåndbøker tar jeg også imot!

Jeg var i Marokko (Tanger) for tre år siden, men  med et reisefølge fra Benalmadena. Vi måtte ha irrgrønne klistremerker på oss, og de måtte plasseres så synlig at det var pinlig. Håper vi slipper det denne gangen :-)

Ukjent dame nede i bildet......sikkert i reisefølget - ellers er det utsikt til havna i Tanger.

Kommentarer

 1. "Dette blendendew fravær av lys" av Tahar ben Jelloun er den eneste marokkanske romanen jeg kan huske å ha lest. Men den var ganske dyster, så jeg vet ikke om jeg akkurat vil anbefale den som lektyre før en ferie ...

  Ellers så har du jo Ari Behns skildring av Marokko i "Bakgård". ;-) Og tidligere ute var nok Axel Jensen med "Ikaros", som jeg mener å huske foregår delvis i Marokko?

  SvarSlett
 2. Det blir moro i Marokko med Ari og Axel som selskap (hehe)
  Boikotter begge 2 av høyst useriøse grunner, Axel pga Marianneboka og Ari av opplagte årsaker :-)

  Du får satse på Jelloun eller finne noe nytt og spennende.

  Fine bilder ihvertfall!!

  SvarSlett
 3. Jeg anbefaler Brit Bildøens Alt som er, da får du en posjon Marokko med.

  SvarSlett
 4. Marokko! Det er jo helt utrolig kult. Jeg er fylt med misunnelse fra topp til tå. Jeg blir med deg jeg. Bare så du vet det. Bare send reisedetaljene over, så jeg vet når jeg skal dra. Gleder meg.

  SvarSlett
 5. Sesselja : Vil ikke ha dystert, og så har jeg lest Bakgård, selv om jeg ikke er så begeistret for den arrogante forfatteren!

  Ingalill: Skal begynne å se i reisehåndbøker!

  Mettemor: Skal sjekke ut Alt som er- takk for tipset, kanskje den er midt i blinken?

  Knirk: Selvfølgelig kan du få være med! Kjente at turen ble enda bedre nå; vi starter 11. desember :-)

  SvarSlett
 6. Ester Freud - Hideous kinky, om en ung engelsk hippie som reiser rundt i Marokko med to små barn. Tror ikke den er kommet på norsk, men den er filmatisert med Kate Winslet.

  Det høres forøvrig ut som en spennende tur :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…

Intervju med Tharaniga Rajah og anmeldelse av debutromanen Det er lenge til skumring

Publisert i Altaposten 31.10. 2018


Debuterer med bok om krig mellom samer og nordmenn
Det var i midten av september jeg første gang så navnet Tharaniga Rajah. Hun var en norsk debutant som skulle delta på litteraturfestivalen Kapittel i Stavanger i en programpost som het Danmark i krig og Sameland i opprør. Jeg skjønte at jeg måtte få vite mer om denne forfatteren, og da passet det jo godt at jeg hadde planlagt en stavangertur akkurat den helga. 
Tharaniga Rajah er født i 1984 i Moi i Rogaland, og hun sier at hun har dobbel identitet, hun er en tamilsk rogalending. Hun debuterer i slutten av oktober med Det er lenge til skumring, en skjønnlitterær utgivelse som i følge forlaget er lagt til en alternativ norsk virkelighet. Norge har utsatt samene for utrenskning og den skandinaviske krigen er over. En mor og en datter flytter til Karasjok for å prøve å bli en del av fellesskapet i den nye samiske staten.Samer fra hele verden reiser til Finnmark for å skape seg et nytt liv der, men den nye…