Gå til hovedinnhold

Gode bøker fra Marokko?

Nå har jeg bestilt juleferie - superbillig, 9000 kroner for 2 stk, 2 uker i Marokko. Fly, mat på flyet, transport til hotell, overnatting med frokost. Ja, er fornøyd med det! Men er det noen som har lesetips? Helst skjønnlitteratur, men tips om gode reisehåndbøker tar jeg også imot!

Jeg var i Marokko (Tanger) for tre år siden, men  med et reisefølge fra Benalmadena. Vi måtte ha irrgrønne klistremerker på oss, og de måtte plasseres så synlig at det var pinlig. Håper vi slipper det denne gangen :-)

Ukjent dame nede i bildet......sikkert i reisefølget - ellers er det utsikt til havna i Tanger.

Kommentarer

 1. "Dette blendendew fravær av lys" av Tahar ben Jelloun er den eneste marokkanske romanen jeg kan huske å ha lest. Men den var ganske dyster, så jeg vet ikke om jeg akkurat vil anbefale den som lektyre før en ferie ...

  Ellers så har du jo Ari Behns skildring av Marokko i "Bakgård". ;-) Og tidligere ute var nok Axel Jensen med "Ikaros", som jeg mener å huske foregår delvis i Marokko?

  SvarSlett
 2. Det blir moro i Marokko med Ari og Axel som selskap (hehe)
  Boikotter begge 2 av høyst useriøse grunner, Axel pga Marianneboka og Ari av opplagte årsaker :-)

  Du får satse på Jelloun eller finne noe nytt og spennende.

  Fine bilder ihvertfall!!

  SvarSlett
 3. Jeg anbefaler Brit Bildøens Alt som er, da får du en posjon Marokko med.

  SvarSlett
 4. Marokko! Det er jo helt utrolig kult. Jeg er fylt med misunnelse fra topp til tå. Jeg blir med deg jeg. Bare så du vet det. Bare send reisedetaljene over, så jeg vet når jeg skal dra. Gleder meg.

  SvarSlett
 5. Sesselja : Vil ikke ha dystert, og så har jeg lest Bakgård, selv om jeg ikke er så begeistret for den arrogante forfatteren!

  Ingalill: Skal begynne å se i reisehåndbøker!

  Mettemor: Skal sjekke ut Alt som er- takk for tipset, kanskje den er midt i blinken?

  Knirk: Selvfølgelig kan du få være med! Kjente at turen ble enda bedre nå; vi starter 11. desember :-)

  SvarSlett
 6. Ester Freud - Hideous kinky, om en ung engelsk hippie som reiser rundt i Marokko med to små barn. Tror ikke den er kommet på norsk, men den er filmatisert med Kate Winslet.

  Det høres forøvrig ut som en spennende tur :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …