Gode bøker fra Marokko?

Nå har jeg bestilt juleferie - superbillig, 9000 kroner for 2 stk, 2 uker i Marokko. Fly, mat på flyet, transport til hotell, overnatting med frokost. Ja, er fornøyd med det! Men er det noen som har lesetips? Helst skjønnlitteratur, men tips om gode reisehåndbøker tar jeg også imot!

Jeg var i Marokko (Tanger) for tre år siden, men  med et reisefølge fra Benalmadena. Vi måtte ha irrgrønne klistremerker på oss, og de måtte plasseres så synlig at det var pinlig. Håper vi slipper det denne gangen :-)

Ukjent dame nede i bildet......sikkert i reisefølget - ellers er det utsikt til havna i Tanger.

Kommentarer

 1. "Dette blendendew fravær av lys" av Tahar ben Jelloun er den eneste marokkanske romanen jeg kan huske å ha lest. Men den var ganske dyster, så jeg vet ikke om jeg akkurat vil anbefale den som lektyre før en ferie ...

  Ellers så har du jo Ari Behns skildring av Marokko i "Bakgård". ;-) Og tidligere ute var nok Axel Jensen med "Ikaros", som jeg mener å huske foregår delvis i Marokko?

  SvarSlett
 2. Det blir moro i Marokko med Ari og Axel som selskap (hehe)
  Boikotter begge 2 av høyst useriøse grunner, Axel pga Marianneboka og Ari av opplagte årsaker :-)

  Du får satse på Jelloun eller finne noe nytt og spennende.

  Fine bilder ihvertfall!!

  SvarSlett
 3. Jeg anbefaler Brit Bildøens Alt som er, da får du en posjon Marokko med.

  SvarSlett
 4. Marokko! Det er jo helt utrolig kult. Jeg er fylt med misunnelse fra topp til tå. Jeg blir med deg jeg. Bare så du vet det. Bare send reisedetaljene over, så jeg vet når jeg skal dra. Gleder meg.

  SvarSlett
 5. Sesselja : Vil ikke ha dystert, og så har jeg lest Bakgård, selv om jeg ikke er så begeistret for den arrogante forfatteren!

  Ingalill: Skal begynne å se i reisehåndbøker!

  Mettemor: Skal sjekke ut Alt som er- takk for tipset, kanskje den er midt i blinken?

  Knirk: Selvfølgelig kan du få være med! Kjente at turen ble enda bedre nå; vi starter 11. desember :-)

  SvarSlett
 6. Ester Freud - Hideous kinky, om en ung engelsk hippie som reiser rundt i Marokko med to små barn. Tror ikke den er kommet på norsk, men den er filmatisert med Kate Winslet.

  Det høres forøvrig ut som en spennende tur :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar