Gå til hovedinnhold

Rød Stær - Tilbake til varmland, 12 sider + en cd, Flamme Forlag

Skjønner ikke helt poenget


Jeg meldte meg inn i singelklubben til Flamme Forlag for ett år siden. Boksinglene har kommet i postkassen min jevnt og trutt, og jeg må innrømme at jeg ikke har følt meg fristet til å lese noen. Men i går kveld tenkte jeg at jeg kunne ta for meg den ene lille singelen. Som sagt så gjort, og jeg ble utrolig irritert, samtidig som jeg lurer på hva Bård Torgersen og Leifson Persbråten har truet redaksjonen i Flamme Forlag med? Dette er jo ren tortur å lese, og ren tortur å høre på. Det følger nemlig med en cdplate, og det som spilles der høres ut som om en overivrig tannlege har tatt for seg en gjeng med bevere. Men altså tilbake til selve singelen; 12 sider tekst, litt engelsk, litt prosa, med bare tull, og jeg er irritert!

Men jeg skal straksens hive meg over nye boksingler for å se om kvaliteten er bedre. Det håper jeg virkelig!

Kommentarer

 1. Morsomt og friskt at du er så ærlig:)

  SvarSlett
 2. Ja ærlig må man være! Og når det gjelder sånn her tull så blir jeg så irritert at tærne krymper :-)

  SvarSlett
 3. hmm, nytt konsept for meg, boksingler?, er det den moderne varianten av 90-tallets J.E.V og L.S.C og bassgitar?
  (kodespråk hehe).

  SvarSlett
 4. "...det som spilles der høres ut som om en overivrig tannlege har tatt for seg en gjeng med bevere!"

  Fantastisk kommentar/sitat :) :) :)

  SvarSlett
 5. Ingalill : Boksingler er tynne, tynne bøker, med ett innhold som kan være veldig varierende. Har vært medlem av Flamme Forlag en stund, så det viser seg at jeg eier en del, men til tross for (eller kanskje derfor), få sider er de ikke så helt enkle å komme igjennom :-)

  Bokelskerinnen: Takk takk, var ganske fornøyd med akkurat den, men det er også slik det høres ut!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …