Bok 6 i kvinne/mann prosjektet 2013 - Anita Andersen: Sterk - En håndbok for jenter - Pax, 140 siderDette er bok 6 i mitt 2013 prosjekt, der jeg leser sakprosa og noterer ned navn og kjønn, og så teller jeg etterpå.


Bok 2 var Bli best med mental  trening av Erik Bertrand Larsen. Boka lånte jeg på biblioteket og jeg rakk ikke å bli ferdig å lese før lånetiden var gått ut, og med lang kø på boka bestemte jeg meg for å levere den inn. Men jeg leste halvparten av boka – del 1, og der ble resultatet dette: Kvinner : 5, menn :76. 

Bok 3 var Else Barratt-Due : På scenen i ditt eget liv : Cappelen Damm, 153 sider. Kvinner ; 5, menn 22.
Anita Andersen har drevet kampsport i mer enn tjue år. Hun har både nasjonale og internasjonale resultater i karate og hun er medlem av faggruppen for selvforsvar i Norges Kampsportforbund.

Anita Andersen har et mål med boka og det er at flere jenter skal bli i stand til å forebygge og avverge overfallssituasjoner og at flere av dem som faktisk blir overfalt klarer å komme seg fri.

Man blir ikke mester gjennom alle de kamper man har kjempet, men gjennom alle de man har unngått.” – Anita Andersen

Det er viktig for forfatteren å vise at mental trening samt jobbing med bevissthet rundt eget kroppsspråk kan gi kvinner større kunnskap og trygghet i farlige situasjoner.

Boka er delt i to der første del handler om teori og der andre del handler om fysiske øvelser.

Slik ble resultatet når boka var ferdiglest:

Kvinner:

Anita Andersen
Helen Keller
Marit Bjørgen

Menn:

Trond A. Søvik
Walter Cannom
Lasse Kjus
Kjetil André Aamodt
Petter Northug

Altså; Kvinner; 3 og menn; 5

Kommentarer

 1. Det var da ekstemt lite namedropping i denne boka, kun 2 kvinner eks seg selv, og hvilket sprang - keller til bjørgen -). Og bare skigutter på mannesida, (de to første har jeg ikke hørt om, så da later jeg som jeg ikke så dem.)
  = 50/50, og det var vel bra?

  Spørsmålet er da:
  Ble du sterkere mentalt og fysisk og lærte du triks som redder liv?

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig lite namedropping - men likevel mest menn, i en bok som handler om kvinner, skrevet for og av en kvinne - da er det dårlig at menn blir nevnt nesten dobbelt så mye. Må vise prosentene på alle bøkene i oppsummeringsinnlegget mitt. Og ellers så er mitt svar til ditt spørsmål at Nei, det tror jeg ikke at jeg ble, og ikke lærte jeg meg noen fysiske triks heller. Men nei til det første er fordi jeg er så gammel.

   Slett

Legg inn en kommentar