Gå til hovedinnhold

Nordisk biblioteksuke i Alta
Alta bibliotek markerer Nordisk biblioteksuke med følgende arrangement:

Mandag 11.11

19.00 – 20.00 : Skumringstime. Høytlesning fra Isslottet av Tarjei Vesaas. Lukket arrangement – påmelding.

Tirsdag 12.11

18.00 – 19.00 : Foredrag ved Britt Karin Larsen. Servering av kaffe og kaker.

Torsdag 14.11.

11.30 – 12.00 : Litterær lunsj. Det presenteres kun bøker fra nordiske land. Mange godbiter!

Fredag 15.11.

11.00 – 11.30 : Eventyrstund. Det samiske eventyret Vinter hos Plupp av Inga Borg.


For meg er Britt Karin Larsen høydepunktet. Hun skal også holde et foredrag på Alta videregående skole, og jeg skal følge henne dit. Britt Karin Larsens forfatterskap har fått mye oppmerksomhet de siste årene, og jeg elsker bøkene hennes fra Finnskogen. Alle som jobber på Alta bibliotek har lest bøkene hennes om skogfinnene, og vi har snakket om bøkene på lesesirkler og jeg har frontet dem på litterære lunsjer. I tillegg har jeg anmeldt i Altaposten og den siste boka ga jeg terningkast 6. 

Vi har hatt opp til ett års venteliste på bøkene hennes, og det har nesten vært krangling i skranken fordi vi ikke har klart å skaffe nok bøker. 

Her er det jeg har skrevet om Britt Karin Larsen i tidligere bloggposter.Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…