Henry Bronken : Made in Karasjok – 133 sider – Jippi forlag


Publisert i Altaposten 11.november 2013Tegneserie fra Sameland

Henry Bronken har gitt ut en rekke tegneserier og han illustrerer også bøker. Når hans bedre halvdel, Hanna, skal ha turnustjeneste i Karasjok bestemmer han seg for å dokumentere oppholdet i Sameland med en tegneseriedagbok.

To av figurene fra tidligere serier følger med på lasset til Karasjok; Deppedust og Lykketorsk. De blir gandet allerede på vei til sitt nye hjemsted, med alt hva det medfører av ulumskheter.

Hanna har det fryktelig travelt, men tar seg likevel tid til både å klemme hudormer og å sjekke hvorfor gubben klør seg i baken. Disse bildene er det litt vanskelig å få ut av hodet.

For folk i Karasjok er det sikkert morsomt med en tegneserie som handler om bygda. Andre leger blir karikert, og dama på pizzasjappa og husverten har neppe problemer med å kjenne seg igjen.

Henry kjedet seg i Karasjok, og det skjønner jeg godt hvis dagboka er basert på levd liv. Her er det mye alenetid, kanskje litt for mye grubling og litt lite sosialt?

Jeg liker streken hans med fine tegninger av naturen, og Bronken har et godt blikk for detaljer. Humoren er lun og rolig, men kjedsomheten til hovedpersonen smitter over på meg og navlebeskuelsen ble for intim enkelte ganger.

Terningkast 4

Kommentarer