Gå til hovedinnhold

Min Britt Karin Larsen dagI dag har jeg vært så heldig å få være med på to foredrag der min store litterære heltinne, Britt Karin Larsen har fortalt om sitt forfatterskap og litt om sitt liv.

Først møttes vi på biblioteket, på min jobb og så gikk vi sammen opp til Alta videregående skole. Der var femti elever klar til å høre henne snakke om minoriteter og hvordan det kan kjennes å være alene. Elevene var engasjerte og stilte relevante spørsmål, og det var veldig morsomt å følge med på.

Så gikk vi tilbake til biblioteket, en nydelig tur i kaldt og klart vintervær.

Nå i ettermiddag har hun hatt foredrag på Alta bibliotek. Det kom masse folk, og budskapet til Britt Karin berørte mange av tilhørerne. Det var flere som måtte opp og tørke en tåre i øyenkroken.

Jeg er snart ferdig med femte bok i serien om folkene på Finnskogen, og jeg storkoser meg med boka. Det er lyrisk, vakkert og jeg ble så glad da Britt Karin fortalte at hun var begynt å skrive på bok seks. Hurra!


Kommentarer

  1. Bok seks? Er det snt? HURRA!!! Jeg lånte bok fem som ebok fra biblioteket og tenkte å lese den på mobilen, men det ble så slitsomt for øynene at jeg nå står i kø for å låne papirutgaven.

    SvarSlett
  2. Ja - det er helt sant :-) så det er bare å glede seg :-)

    SvarSlett
  3. jeg gleder meg enormt til bok nr:6, Disse bøkene er det beste jeg noen gang har lest,

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…

Intervju med Tharaniga Rajah og anmeldelse av debutromanen Det er lenge til skumring

Publisert i Altaposten 31.10. 2018


Debuterer med bok om krig mellom samer og nordmenn
Det var i midten av september jeg første gang så navnet Tharaniga Rajah. Hun var en norsk debutant som skulle delta på litteraturfestivalen Kapittel i Stavanger i en programpost som het Danmark i krig og Sameland i opprør. Jeg skjønte at jeg måtte få vite mer om denne forfatteren, og da passet det jo godt at jeg hadde planlagt en stavangertur akkurat den helga. 
Tharaniga Rajah er født i 1984 i Moi i Rogaland, og hun sier at hun har dobbel identitet, hun er en tamilsk rogalending. Hun debuterer i slutten av oktober med Det er lenge til skumring, en skjønnlitterær utgivelse som i følge forlaget er lagt til en alternativ norsk virkelighet. Norge har utsatt samene for utrenskning og den skandinaviske krigen er over. En mor og en datter flytter til Karasjok for å prøve å bli en del av fellesskapet i den nye samiske staten.Samer fra hele verden reiser til Finnmark for å skape seg et nytt liv der, men den nye…