Seminar i Karasjok - dag 1 - Presentasjon av årets barne og ungdomsbøker 2013

                                            På indre riksvei - på vei mot Karasjok.

Mandag 25. november var bibliotekarer, lærere, forlagsfolk, forfattere og andre som kunne ha interesse av barne og ungdomslitteratur invitert til Sametinget og Ibbys presentasjon av årets barne og ungdomsbøker. Samiske barne- og ungdomsbøker ble også presentert.  Seminaret var et samarbeid mellom Sametingets bibliotek og Finnmark fylkesbibliotek. Vi var fire fra Alta bibliotek som tok turen til Karasjok, og selv om det var rimelig dårlig vær da vi startet fra Alta gikk det forbausende fort unna.

    Line Halsnes presenterer billedbøker

Først pratet Line Halsnes om billedbøker. Hun var entusiastisk, tydelig og en flink formidler, noe som også kan sies om de to andre fra Ibby. Ragnhild Malfang presenterte barnebøker, og Nina Aalstad presentererte ungdomsbøker.


                         Nina Aalstad presenterer ungdomsbøker - her årets favoritt!

Lenkene til alle presentasjonene finnes på Ibby Norge og tralaladum - på de neste tre linjene!

Barnebøker av Ragnhild Malfang
Billedbøker av Line Halsnes
Ungdomsbøker av Nina Aalstad

Etter at seminaret var ferdig kjørte vi til Finland for å kjøpe kjøtt, og når jeg skriver det ned så ser jeg jo at det er rene galskapen, men akkurat det å kjøpe kjøtt i Finland er noe vi er oppvokst med. Den beste kjøttungen var den som hadde fylt 12, for den ungen kunne generere hele 10 kg kjøtt. De stakkars ungene som ikke kom over den magiske grensen var bare verd 5 kg, det er jo knapt finbiff til søndagsmiddag.

Vel tilbake på hotellet var det soving! Helt til festmiddagen og det kulturelle innslaget som jeg hadde gledet meg lenge til, min musikalske helt; Niillas Holmberg.

Litt utydelig bilde, men Rica Karasjok var stedet og Niillas spilte og leste dikt.

Og sånn høres han ut :-)

Kommentarer

  1. Der minte du meg på Niillas igjen. Han har jeg lyst å oppleve på konsert. Selv uten å forstå et ord blir sang og video veldig sterk.

    SvarSlett
    Svar
    1. Jaaaaaa! Jeg kan si ifra til deg neste gang han har konsert her oppe i nord og så kan du bare komme? Eller så kan du dra på en konsert i Trondheim :-) Eller kanskje en viddekonsert?

      Slett

Legg inn en kommentar