Gå til hovedinnhold

Jammen, jammen - når har du lest denne da? Hæ hæ hæ?

Det hendte i de dager at Bjørg i Mellom linjene laget et liste, med hjelp av mange andre bokbloggere, der det skulle kåres bokbloggernes 100 på topp. Det ble bokbloggernes 174 på topp og det gikk en farsott gjennom bokbloggland - alle skulle telle og fortelle. Hvor mange har du lest og hvor mange har jeg lest? Jeg klarte ikke å motstå utfordringen, er mer enn normalt glad i lister, en egenskap jeg deler med mange andre i bokbloggland. Så jeg telte og kom frem til at jeg hadde lest 62 bøker. Jeg fortalte alle som var innom og besøkte meg i nettlandia at jeg hadde lest 62 bøker - litt stolt var jeg, det var ikke mange som hadde et så høyt tall. Og så dro jeg på jobb, og da jeg kom hjem fant jeg en meldig fra Moshonista. Og hun var høylytt og krevde svar på når jeg hadde lest Jordbær i November av Pirjo Hassinen. For det visste i hvert fall hun ingenting om - så hun tvilte sterkt på at jeg hadde lest den. Hun krevde svar - omgående. Jeg lo så jeg holdt på å ramle av stolen. For selvfølgelg hadde hun rett. Jeg hadde ikke lest Jordbær i November - bare tatt den med hjem så mange ganger at jeg trodde jeg hadde lest den.

Jeg lovte på tro og ære at jeg skulle ta fatt på boka straksens, og nå er boka ferdiglest. Og en liten omtale om den kommer snart. Men jeg syns det var så fantastisk at vi kjenner hverandre så godt at vi vet hva de andre har lest. Jeg tror jeg kjenner til hvem som har lest Haren med øyne av rav for eksempel - hint hint.


Kommentarer

 1. Her var der jo bare fnis, glede og bibelstemming, helt til vi kommer til denne haren...som jeg, uten å fortelle det til noen har lest et helt kapittel av, og jeg likte det også. Så skulle jeg spare den til en passende biografikategori, familier eller crossovers eller noe. Men så leste jeg jo både knaus og mantel, og da kan jeg jo like gjerne lese om haren også, hvis jeg blir ferdig med booker mursteinen før jul. Sa hun vagt og utydelig, mens hun ivrig klikket rundt etter pirjo-omtale. Tenk at den er utsolgt fra forlaget og bare finnes på BIB. Scandal.

  SvarSlett
 2. Ja, det er litt skandale over at Jordbærboka ikke er tilgjengelig -for det er tross alt trykt et stempel inni boka som lover noe annet. Det skal jeg lage litt oppstyr av, eller i hvert fall nevne i den snart skrevne omtalen. Den vakre boka om Eprussiene kommer du til å like så godt som bare det når du bare prioriterer den - så det så.

  SvarSlett
  Svar
  1. Chillpill, du som lyver på deg bøker på skrytelister vet vel hvor vanskelig det er å rekke over alt? Litteraturhavet er endeløs og jeg kjører meg stadig fast. Heldigvis har vi livet på oss -)
   Om jordbærskandalen, hva står det inni boka, at de lover at den alltid skal være i print? Isåfall - epic fail. Det er år siden jeg leste/skrev om den og det har ikke skjedd noe i mellomtiden. Så make waves. WAVES!

   Slett
  2. Ikke alltid i salg - men tyve år fra utgivelsesår, så her må vi lage bølger. Har bare fjaset i helga, spilt wordfeud og tapt så det suser, men det vet du jo allerede, og så har jeg spilt bridge og hatt det riktig så fornøyelig, men snart kommer det litt om jordbærboka - i løpet av en uke....

   Slett
 3. Finst det fleire som framleis speler wordfeud!? Fokusere på det viktigaste. Vel. Eg gjekk eigentleg inn i kommentarfeltet for å seie at jo, det er fint. Og at eg er nysgjerrig på jordbær-boka.

  SvarSlett
  Svar
  1. Wordfeud er jo knall, så lenge man ikke taper hver gang da....Og den der jordbærboka, den kommer vi tilbake til.

   Slett
  2. Ja, eg veit. Eg blir bare så irritert fordi alle andre har slutta og eg ikkje har nokon å spele med lenger.

   Slett
  3. Bjørg: du kan spille med meg hvis du vil; solgunn1

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…

Intervju med Tharaniga Rajah og anmeldelse av debutromanen Det er lenge til skumring

Publisert i Altaposten 31.10. 2018


Debuterer med bok om krig mellom samer og nordmenn
Det var i midten av september jeg første gang så navnet Tharaniga Rajah. Hun var en norsk debutant som skulle delta på litteraturfestivalen Kapittel i Stavanger i en programpost som het Danmark i krig og Sameland i opprør. Jeg skjønte at jeg måtte få vite mer om denne forfatteren, og da passet det jo godt at jeg hadde planlagt en stavangertur akkurat den helga. 
Tharaniga Rajah er født i 1984 i Moi i Rogaland, og hun sier at hun har dobbel identitet, hun er en tamilsk rogalending. Hun debuterer i slutten av oktober med Det er lenge til skumring, en skjønnlitterær utgivelse som i følge forlaget er lagt til en alternativ norsk virkelighet. Norge har utsatt samene for utrenskning og den skandinaviske krigen er over. En mor og en datter flytter til Karasjok for å prøve å bli en del av fellesskapet i den nye samiske staten.Samer fra hele verden reiser til Finnmark for å skape seg et nytt liv der, men den nye…