Gå til hovedinnhold

En salig blanding med stor variasjon i tema - 7 bøker!Jeg kjører oppsummeringsheat og kommer med syv kjappe omtaler:

 Fugletribunalet av Agnes Ravatn var overraskende god. Det var en uhygge tilstede og jeg irriterte meg gruelig over hovedpersonen som ikke bare gikk – første gang.
En mann med navn Ove av Fredrik Backman – Lydbok., 10 timer og 27 minutter.

Mange har lovprist denne boka, og for meg ble det en helt greit lytteopplevelse, mye på grunn av Trond Brænne som leste inn mesteparten av boka. Dessverre var dette hans siste lydbok og de to siste cd-platene var det Kim Haugen som leste inn. Bra det også, men det er jo ingen som kan erstatte Trond Brænne. Sånn er det bare. Handlingen i boka – helt kort: Ove er 59 år, full av sorg fordi kona som han elsket over alt på jord er død. Han vil også dø, og pønsker ut forskjellige måter å ta selvmord på. Men så kommer den irriterende nabokona Parvana og forstyrrer….


Det finnes en stor åpen plass i Bordeaux av Hanne Ørstavik imponerte meg. Har vært litt lei Ørstavik, hun har vært så introvert og så petit. Og hun er fremdeles introvert men nå er det Johannes og Ruth det handler om og Johannes vil ha mange flere enn Ruth og Ruth vil egentlig bare ha Johannes og hun lengter etter deres tosomhet som aldri har vært der og hun utforsker seksualiteten og begjæret. Flott gjort.


Kaptein Nero: Samson og Roberto;4 av Ingvar Ambjørnsen – 1 time og 53 minutter, lest helt greit av Anders Baasmo Christiansen.

Underholdende og spenstig med klare referanser til Jules Vernes En verdensomseiling under havet. Jeg koste meg!

Det synger i lauvet er Britt Karin Larsens femte bok om folket på og fra Finnskogen. Hun skriver fremdeles nært og spørrende og fint, men jeg savner Taneli og Lina. Jeg vet hun jobber med bok seks nå, og jeg håper den kommer neste år.

Så har jeg hørt Vindeltorn av Tone Almhjell, godt lest av Bodil Vidnes-Kopperud. Lydboka er på 9 timer og 16 minutter.

Vindeltorn var spennende, og historien ble bedre og bedre underveis. Til og begynne med var jeg ganske skeptisk, og hadde klare Narniavibber – men det endret seg og det ble skummelt og veldig troverdig og levende. Fin bok!


Guus Kuijer har skrevet en helt nydelig og vidunderlig barne/ungdomsbok – nemlig Sammen for alltid. Dette er boka som kan leses av gutter, og jenter og ungdommer og voksne og besteforeldre og alle som er glad i gode bøker. Polleke er 11 år og hun har en mamma som forelsker seg i læreren, en pappa som røyker og selger hasj og som prøver å være dikter, noen halvsøsken, noen stesøsken og en kjærest fra Marokko som hun elsker, elsker, elsker, men som ikke får være sammen med henne for han skal ha kjærest fra sitt eget land. Å – det er så bra! Her er omtalen fra min kollega Monika.  

Kommentarer

 1. Dette var en spennende blanding! Du ble ikke heftig begeistret for Ove? Jeg leste den på stranda i sommer og ble skikkelig betatt :-) Nå fikk jeg veldig lyst til å lese Kaptein Nero sammen med yngstedatteren. Har du lest "Reven og grisungen og Nisseforeningen"? Fjompenissen har meldt seg inn i foreningen nisser uten genser... Morsomt!
  Hilsen Karin

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karin. Nei, jeg ble ikke heftig begeistret. Men jeg skjønner at andre blir det - og likte jo boka ganske godt. Har ikke lest Reven, men den skal jeg se på :-) Takk for tipset!

   Slett
 2. Greit å ta en sånn jafs når lesingen er viktigere enn skrivingen. Noterer meg den siste der, alltid spennende med godt skrevne barnebøker.
  God helg!

  SvarSlett
 3. Nettopp skrevet en samlebokomtale jeg også. Kjekt med slike kjappe iblant! Ser du også har hatt en usedvanlig herlig blanding i det siste :o) Kjekk lesing! Vindeltorn har jeg hatt på planen... Jeg ble ikke avskremt nå heller! Må bare finne den tiden...

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann - var innom og titta på din oppsummering - det var jammen litt av en liste!

   Slett
 4. En kjapp en var veldig greit, spørs om det blir en slik på meg over helga også.. Likte Ove jeg, og Fugletribunalet.:) Skal sjekke ut Ørstavik..God helg.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Liker konseptet med kjakke oppsummeringer. Har brukt for mange timer med tastaturet allerede, og håper jeg klarer å lage flere slike oppsummeringer neste år også!

   Slett
 5. Nå minnet du meg på at jeg kun har skrevet om halvparten av årets leste bøker og ikke har månedsoppsummert siden august. Må puste litt i den dårlige samvittigheten før jeg fortsetter.

  SvarSlett
 6. Ok, planene var å fortsette under samme tråd, men det gikk jo ikke.
  Ravatn skal jeg lese. Ove har jeg hørt så mye pent om at jeg ikke orker. Og verst av alt, jeg er 4 spor inn i De Usynlige og synes den er helt håpløs. Muligens er jeg bare på Renberg nedtur, aiai, den mannen kan lese, så jeg avventer dommen og klaging til første cd er ferdighørt. Det er litt irriterende for jeg har gledet meg til De Usynlige, og vil virkelig ikke være så sær at jeg ikke liker....

  SvarSlett
  Svar
  1. Dårlig samvittighet skal du ikke ha. Men altså, jeg vil vite alt om hva du leser, føler meg ikke helt oppdatert - spesielt ikke når du snakker om Renbergnedtur, og jeg føler meg helt usikker på om du blander Roy Jakobsen og Tore Renberg - og alt er din skyld som kanskje har hatt en dårlig Renbergopplevelse som jeg ikke kjenner til. Har ikke lest Roy Jacobsen (ser at jeg skriver forskjellig - både med c og k - og lurer egentlg på hvem av dem som er rett, men nå sjekker jeg ikke, en av dem er rett :-) ). Men egentlig så er det litt fint å være så sær at man ikke liker - liker akkurat det jeg.

   Slett
  2. Altså, Renberg var så god at De Usynlige automatisk blir nedtur? Tror det var det jeg mente. Men Jacobsen er seksere all around så den må jo komme seg. Den siste Renberg må du lese = HØRE, for det er både esktremt irriterende og uimotståelig oppslukende på samme tid. Utilgiveligheter og årets litterære dirtytalk! Jeg skal oppsummere om noen dager - eller kanskje skrive Renbergomtale - egentlig har jeg ikke tid til noe for jeg blir aldri ferdig med Luminaries og jeg har den svære Maurstadboka å lese før den 15. Bokblogging er slitsomme greier!

   Slett
  3. Ja, er det ikke rart det der at bokblogging er så slitsomt? Nå driver jeg kun med musikkblogging for tia, og det er veldig lite slitsomt. Men Renberg altså....så god at jeg må høre den - det er notert, og så gleder jeg meg til du får skrevet litt mer. Ramlet litt av Renberglasset når dattra var blitt voksen, men ok - får slengte meg på igjen.

   Slett
  4. Vi er overarbeidede.
   Den nye Renbergboka har heldigvis ingenting med Jarle Klepp å gjøre - jeg hoppet av før deg - fikk ikke med meg de 2 siste, men det er som nevnt til det kjedsommelige fordi Pixley ikke er å finne på lydbok - hæh - den foran og etter - men ikke den? Like uforståelig som at Jordbærboka ikke er isalg!
   Tore Renberg er landets beste oppleser!
   , til og med Nørve og Gisken can go home!

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…

Bokbloggertreff og Kapittel i Stavanger - Stor grad av gledings!

Årets bokbloggertreff er lagt til Stavanger i forbindelse med litteraturfestivalen Kapittel, og det gir meg en glimrende anledning til å besøke Stavanger for første gang. Jeg gleder meg stort, og flybilletter og hotellrom er bestilt for mange måneder siden. 


Når man leser hundrevis av bøker i året og ELSKER å snakke om leseopplevelsene det gir, sier det seg selv at å treffe andre likesinnede byr på mange positive opplevelser, noe erfaringer fra tidligere bokbloggertreff og litteraturfestivaler bekrefter. Det at bokbloggtreffet er lagt til Kapittelfestivalen gjør at forventingene blir enda høyere, og hver gang jeg leser programmet krysser jeg av nye spennende programposter. I sted oppdaget jeg for eksempel arrangementet: Danmark i krig og Sameland i opprør -  torsdag klokka 16.30  med  Kaspar Colling Nielsen og Tharaniga Raja. Dit skal jeg! Heldigvis kolliderer det verken med Janne Stigen Drangsholt og Winterkrigen som starter klokka 15, eller skrivekurset med Ivo de Figueiredo som sta…