Oda Holm : The tale of a peculiar lady - Lydfilm, 38 minutter


For noen uker siden fikk jeg en henvendelse fra Oda Holm. Hun lurte på om jeg husket henne, og om jeg kunne tenkte meg å høre en lydfortelling hun hadde laget. Selvfølgelig husket jeg Oda – hun var elev på Alta videregående for noen år siden, og hun var ofte innom biblioteket. I tillegg har hun bloggen Pjuskepenn, en blogg jeg har fulgt i mange år. Så ja, jeg ville gjerne høre lydfortellingen hun har laget.

Men hva er nå en lydfortelling lurte jeg veldig på? Inni meg altså, for det var nesten for flaut å spørre om.  Men så måtte jeg likevel spørre hva en lydfortelling var, og man kan også kalle det for en lydvisualisering eller en lydfilm. Lydfilm passet veldig godt syns jeg, og Oda har laget en skikkelig god lydfilm, for jeg har sett hele boka for meg mens jeg hørte fortellingen.

Oda har gått på musikkdesignlinja ved Norges Kreative Fagskole. Hun har skrevet teksten og hun har vært lyddesigner. Han som leser heter Alex Watkins og innspillingen er på 38 minutter.

Teksten er på engelsk og her er litt om hva fortellingen handler om:

Det knitrer i peisen, en klokke tikker og en mann forteller at han liker å betrakte andre mennesker. Han liker å være oppe om natten, han ser ut gjennom vinduet og betrakter andre mennesker. Han slurper kaffe eller te, og åpner døra ut mot gata og viser oss hva han prater om. Vi hører trafikk, stemmer, hunder, lyder fra gata og sleping av søppelsekker. Litt skummelt egentlig, og så skjønner vi at det er vinter og noen dager før jul. Det er noen som har flyttet inn i den tomme leiligheten ovenfor fortelleren, og når denne viser seg blir historien en blanding av fantasy og skrekk og litt humor. Musikken og lydene utfylte hverandre - og det var underholdende og godt laga.Og fordi jeg ikke har noe bilder som kan illustrere denne lydfilmen kan det jo passe å vise et bilde av min rosa/lilla fiskesuppe. Jeg brukte lilla gulrøtter, det er en helt ny sort (for meg i hvert fall) og da ble suppa lilla. Det var faktisk både fantastisk, litt humor og litt skrekk - og passer egentlig godt til å pynte opp denne lille omtalen. 
Kommentarer