Gå til hovedinnhold

2 anmeldelser levert!

Bare mamma som er Gud og Kjempenes fall er nå lest og kritisert og kommer sikkert i avisa før jul. Ellers har jeg vært på 10 dagers viddeferie. Skulle egentlig til Marokko, men med flere store arbeidskrav som skal inn til jul og en høst som for min del har bestått av mye reising ble vi enige om at 10 dager på vidda ville være mest avslappende. Jeg har fartet så mye at da jeg skulle til Trondheim for 2 uker siden så la hunden seg i kofferten og ulte!

Det var rimelig kaldt da vi starta mot Kautokeino, men vi har kosa oss masse.
Men det var utrolig deilig å komme hjem til sivilisasjonen, varmt vann, innedo, dusj, lys, og telefon.

Tatt 3. desember mot sør - mørketid i nord trenger ikke være helt mørk.

Lappmeis, sto 20 cm fra den - fikk masse flotte bilder!


Kommentarer

 1. Synes du har så mange fine villmarksbilder - eller er det bare sånn det ser ut, jevnt over, der oppe i nord?

  SvarSlett
 2. Lappmeis! Så moro. Jeg er litt hobbiornitolog på fuglebrettnivå. Fint bilde.

  SvarSlett
 3. Flotte bilder! Du får med deg mye på turene, forstår jeg. Hils hunden så mye. Lille Daxeé forstår hvordan han har det. Daxepappaen hans har også vært for mye bortreist i høst...

  SvarSlett
 4. Så spennende! Nydelige bilder. Kan nesten kjenne frosten i neseborene. Gleder meg til å lese dine anmeldelser. Du legger dem ut på blogg når de kommer på print - ikke sant?

  SvarSlett
 5. Anita: Tusen hjertelig takk!

  Ingalill: Det er bare sånn det ser ut her :)

  knirk: Lappmeis er ganske uvanlig her i nord også. Jeg er også hobbyornitolog - mater fuglene og har en blåmeis på loftet :-) 2. sesong, han/hun er så søt så!

  Ståle: Tusen takk, har hilst til hunden. Han er strålende fornøyd etter å ha fått 100 % oppmerksomhet 24/7 - og han har vært uten bånd!

  Bokdama: Hei på deg, og takk takk! Joda de kommer på bloggen :-) Fikk ikke stukket innom Bruns (eller var det Brun) i Trondheim, ble plutselig så travelt - men neste gang!

  SvarSlett
 6. Så kjempefine bilder!! Det ser kaldt ut, men det er jo bare å kle på seg! :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…