Gå til hovedinnhold

2 anmeldelser levert!

Bare mamma som er Gud og Kjempenes fall er nå lest og kritisert og kommer sikkert i avisa før jul. Ellers har jeg vært på 10 dagers viddeferie. Skulle egentlig til Marokko, men med flere store arbeidskrav som skal inn til jul og en høst som for min del har bestått av mye reising ble vi enige om at 10 dager på vidda ville være mest avslappende. Jeg har fartet så mye at da jeg skulle til Trondheim for 2 uker siden så la hunden seg i kofferten og ulte!

Det var rimelig kaldt da vi starta mot Kautokeino, men vi har kosa oss masse.
Men det var utrolig deilig å komme hjem til sivilisasjonen, varmt vann, innedo, dusj, lys, og telefon.

Tatt 3. desember mot sør - mørketid i nord trenger ikke være helt mørk.

Lappmeis, sto 20 cm fra den - fikk masse flotte bilder!


Kommentarer

 1. Synes du har så mange fine villmarksbilder - eller er det bare sånn det ser ut, jevnt over, der oppe i nord?

  SvarSlett
 2. Lappmeis! Så moro. Jeg er litt hobbiornitolog på fuglebrettnivå. Fint bilde.

  SvarSlett
 3. Flotte bilder! Du får med deg mye på turene, forstår jeg. Hils hunden så mye. Lille Daxeé forstår hvordan han har det. Daxepappaen hans har også vært for mye bortreist i høst...

  SvarSlett
 4. Så spennende! Nydelige bilder. Kan nesten kjenne frosten i neseborene. Gleder meg til å lese dine anmeldelser. Du legger dem ut på blogg når de kommer på print - ikke sant?

  SvarSlett
 5. Anita: Tusen hjertelig takk!

  Ingalill: Det er bare sånn det ser ut her :)

  knirk: Lappmeis er ganske uvanlig her i nord også. Jeg er også hobbyornitolog - mater fuglene og har en blåmeis på loftet :-) 2. sesong, han/hun er så søt så!

  Ståle: Tusen takk, har hilst til hunden. Han er strålende fornøyd etter å ha fått 100 % oppmerksomhet 24/7 - og han har vært uten bånd!

  Bokdama: Hei på deg, og takk takk! Joda de kommer på bloggen :-) Fikk ikke stukket innom Bruns (eller var det Brun) i Trondheim, ble plutselig så travelt - men neste gang!

  SvarSlett
 6. Så kjempefine bilder!! Det ser kaldt ut, men det er jo bare å kle på seg! :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …