Iselin B. Alvestad : Veien følger hjertet - Lydbok


Dette er første bok i serien om Alanya. Hun vokser opp hos onkel Pip og tante Mynny i den rolige landsbyen Mumbyville. Alanya vet ikke noe om hvem som var hennes egentlige foreldre, men hun er veldig glad i onkelen og tanten sin. En dag skjer det noe som skal forandre Alanyas liv for alltid!

Mumbyville blir invadert av ryttere, og de er sinte! De forlanger å få en prinsesse med seg derifra, og plutselig går det opp for Alanya at det er henne de er på jakt etter - hun er en prinsesse. Rytterne truer med å drepe alle i landsbyen hvis ikke Alanya kommer frem på torget og viser seg for dem, og for å bevise at de mener alvor dreper de tante Mynny. Alanya blir så forskrekket at hun holder på å rope at den de leter etter er henne, men plutselig er det noen som holder hånden rundt munnen på henne, og så - blir alt svart!

Dette er en fortelling beregnet på barn fra 10 år og oppover. Jeg har hørt den som lydbok, og likte den godt. Den er likevel langt unna Skammerens dotter av Lene Kaaberbøl som er i samme sjangeren og beregnet på like unge lesere.

Iselin Alvestad har benyttet mange av fantasysjangerens virkemidler, samtidig som hun grovt forsyner seg av eventyrsjangeren. Dette er altså en god miks av fantasy og eventyr, og for en voksen lytter er det ingen overraskelser.  Alt er hørt eller lest før, og som lett underholdning mens man f.eks spiller ordspill fungerer den fint.

Jeg ga tantebarnet mitt på 10 år denne lydboka og hun ble begeistret. Litt skummelt syns hun nok det er, og derfor er hun glad mammaen hører sammen med henne. Jeg skal straksens høre bok 2, oppdatering kommer!

Kommentarer