Gå til hovedinnhold

Vi leser nordisk sammen!

Nå har jeg bestilt Blues från ett krossat världsh og Vågen. En dåre fri bestilte jeg i går kveld.  Detet er de tre første bøkene vi skal lese i prosjektet; samlesning - nordisk litterataur. Jeg gleder meg. Vil du være med så finner du informasjon her.

Din bestilling

AntallISBNForfatter: TittelFormatPris/stk.Pris totalt
 19525705242Blues från ett krossat världshInnbundet210,-210,-
 1870209178XVOETMANN, HARALD:VÅGENHeftet160,-160,-
Fraktkostnad:0,-
Å betale:370,-

Kommentarer

 1. Jeg har kjøpt den ålandske og den danske fra Tanum.no.
  Grimsrud er det laaange ventelister på bibliotekene, men jeg fant et lite bibliotek i en nabokommune som har et eksemplar hun har holdt av til meg til i morgen. Veldig moro at du er med!

  SvarSlett
 2. Jeg hadde også tenkt å satse på biblioteket, får se det an noen uker før jeg kaster meg over nettbutikkene.

  SvarSlett
 3. Gleder meg selv dritmye til å lese 'En dåre fri'!

  SvarSlett
 4. Trur det blir vanskelig å finne ålandsk, svensk og dansk litteratur på biblioteket. Må nok kjøpe det man vil lese....tror jeg da.

  SvarSlett
 5. Og jeg grugleder meg til å lese En dåre fri - trur den er veldig sterk.

  SvarSlett
 6. Yepp, så ikke bra ut på biblioteket, bortsett fra Grimsrud som jeg har bestilt, satser på at jeg får den i tide, 22.des kan holde hardt.

  Når det gjelder de 2 andre blir det tanum, bortsett fra at Vågen så ekstremt kjedelig ut, (mulig jeg hopper over, eller venter til dere aller skriver glødende omtaler :-)

  SvarSlett
 7. Nei - halloen, du må lese vågen du også - kanskje det blir STORT?

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…