Gå til hovedinnhold

Iselin B. Alvestad : Dragene våkner - LydbokDette er den andre boken om Alanya som er blitt prinsesse i Abylon, men alt er ikke bare fint. Pip, Alanya onkel forandrer seg, det samme gjør Haimo, gutten hun traff da hun var på tur til Abylon første gangen.

 To år etter at den onde heksa ble fordrevet er det fremdels de mørke kreftene som har makten i Abylon og Alanya er maktesløs. Eller er hun det?.Hva slags krefter har egentlig smykket hun bærer? Og hva er det med den yngste søsteren til Haimo?

Spørsmålene er mange, jeg svarer ikke på dem her. Som barnebok tror jeg denne teksten fungerer godt. Det er passelig skummelt, og det skjer noe hele tiden. Hedda Munthe leser bra, men den der klukkende latteren til lillesøsteren til Haimo og tanten til Haimo er så malplassert at både hunden og jeg fikk vondt i hjertet hver gang den kom...........iiikkk!

Kommentarer

  1. Du vet sikkert at det bare er de to første som er kommet som lydbøker?

    Jeg er i gang med fjerde bok i serien, og liker serien kjempegodt, selv om jeg er voksen. Men jeg slipper jo unna latter og andre "lydeffekter" andre måtte legge inn.;-)

    SvarSlett
  2. Den der måte å le på som Hedda utfører her er på grensen til mishandling - jeg har ikke ord for å beskrive det. Men jævlig er det rett og slett, og det skal sikkert vært klukkende.....

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…