Fugl Føniks : Suzanne Collins - Lydbok : 11 timer, 51 minutt


Dødslekene - siste del!

Egentlig var jeg usikker på om jeg skulle gidde å høre denne. Bok en likte jeg, bok to strevde jeg veldig med, og da er jo usikkerhet en naturlig konsekvens. Men så er det sånn at jeg trenger litt fart og energi over lydbøkene mine når jeg skriver semesteroppgave/moduloppgaver. Vet av erfaring at 30 minutter foran skjermen, og 30 minutter med en god lydbok (mens jeg vasker og skrubber og rydder) er helt perfekt kombinasjon. Huset er ryddig og oppgaven blir ferdig i tide! Denne gangen falt mitt lydbokvalg på Fugl Føniks. Oppleser Ulrikke Hansen Døvigen er flink å lese, og historien er jo spennende.
Katniss Everdeen er nå plassert i Distrikt 13. Der er også lillesøsteren, moren og selvfølgelig Storm. Peeta ble igjen på arenaen da Katniss ble reddet, og vi vet ingenting om hvordan det går med han. President Snow i Capital er ondere enn ondest, og det finnes noen i Distrikt 13 som ikke er så veldig mye snillere.
Jeg var nysgjerrig på hvordan trekantdramaet mellom Katniss, Storm og Peeta endte. Slutten likte jeg, men det må innrømmes, jeg var herdet, hadde fått spoilere både her og der, og i motsetning til Moshonista så mener jeg at epilogen passet perfekt inn her!

Jeg likte bok 3 mye bedre enn jeg likte bok 2. At det er ungdomsbøker er helt klart, med overtydelige karakterer og umodne og ureflekterte handlinger absolutt hele tiden, men det gjør ingenting. Dette var en god trilogi - og for ungdommer som er på jakt etter spennende bøker  - her har du ihvertfall tre!

Andre bloggere som har hørt eller lest Fugl Føniks:
En verden full av bøker
Moshonista

Kommentarer

 1. Epiloger burde vært forbudt og straffbart!!

  - men visste du på forhånd hvem som døde og hva som skjedde?
  (Jeg synes selv jeg var så diffuse og spoilervag i egen omtale men man vet jo aldri om ting lekker mellom linjene - eller hva andre skriver.)

  Dobbeltpsstt og helt urelatert, men: Du liker sikkert Knausgård også!!

  SvarSlett
 2. Jeg visste hvem som døde. Men jeg visste ikke hvem hun kom til å velge. Du hadde ingen spoilere, trodde faktisk det var en annen som døde. Skriver så kryptisk som mulig her, i tilfelle det er noen innom som IKKE har lest eller hørt Fugl Føniks!

  Jeg vet at du er begeistret for Knausgård, og da er det jo sånn at vi liker jo ofte det samme - tør ikke begynne enda. Har ikke tid rett og slett. Eller kanskje jeg har det....Må begynne på En dåre fri nå, den gruer jeg meg litt til.

  SvarSlett
 3. En Dåre Fri leste jeg ferdig igår - bare å glede seg!

  (gruer meg derimot til å skrive omtalen, helst nå med engang, så den ikke havner i juleferiekaoset.)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar