Gå til hovedinnhold

Godt nyttår alle sammen!Litt lenger ned på bloggen kan dere se bloggposten der jeg hadde opptelling på hva jeg hadde lest og hørt i 2010. Nå er jeg bare innom for å ønske alle et fantastisk godt nytt år! Vi drar på hytta nå. Min til tider litt for tøffe hund er redusert til en geleklump, og det haster med å komme seg ut av byen. Jeg har bare så lyst til å takke alle som leser bloggen og takke for alle kommentarer! Det er så fint å være bokblogger!!!!

Kommentarer

 1. Gott nytt år! Följer med intresse bloggen din.

  SvarSlett
 2. Godt nyttår til deg og håper at hunden din slipper alle rakettene i kveld.

  SvarSlett
 3. KJempemorsomt å følge bloggen din!

  Jeg ønsker deg et riktig godt nytt år!

  Rose-Marie

  SvarSlett
 4. Jeg ønsker deg et flott nytt år Solgunn og tusen takk for kommentarene dine på bloggen min. Håper på en tur til Alta før våren kommer.

  Lykke til med kveldens nytråsfeiring.

  SvarSlett
 5. The snow is beautiful! Ours just finally melted the other day. Now it's raining.

  Happy New Year to you! Thanks so much for visiting with me.

  Have a wonderful day,
  Stephanie ♥

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…