Gå til hovedinnhold

Ungdommens kritikerpris 2010

Nå er nominasjonene klare, og jeg har ikke lest en eneste av de bøkene som er nominert......men det skal jeg sannelig få gjort!

Her er lista:
Mikkel Bugge: «Gå under jorda», Oktober

Helga Flatland: «Bli hvis du kan, reis hvis du må», Aschehoug

Gaute Heivoll: «Før jeg brenner ned»,Tiden

Jan Roar Leikvoll: «Fiolinane», Samlaget

Thomas Lundbo: «Synkere og svevere», Cappelen Damm

Nina Lykke: «Orgien og andre fortellinger», Oktober

Tove Nilsen: «Nede i himmelen», Oktober

Karine Nyborg: «Ikke rart det kommer kråker», Aschehoug



.

Kommentarer

  1. Hmm, ingen lest her eller, heller ingen jeg føler jeg MÅ lese NÅ. Det får bli med tid og stunder.

    SvarSlett
  2. Jeg fikk lyst til å lese novellesamlingen " Ikke rart det kommer kråker" av Karine Nyborg, og Nina Lykke sin "Origien og andre fortellingen". Men det må vente til jeg får tid til koselesing.......

    SvarSlett
  3. Start med Leikvoll! Glad dei har fått han med her, skandale at han ikkje er Bragenominert. Rått, men også nydeleg om ubehaget i ukulturen.

    SvarSlett
  4. Hei Berge

    Har lest litt om Leikvollboka, og den virker så tragisk, ikke selve boka da, men innholdet med den ene døde søsteren og den andre som snart skal dø, og ensomhet og trippel huff, nei - den må nok vente!

    SvarSlett
  5. Men dei fine partia gjer det mulig å halde ut.

    Frå Aina Basso sin blogg : "Eg grudde meg lenge for å lese denne boka. Eg var redd ho ville gripe inn i meg og rive meg opp. Men ho gjorde ikkje det. Under, mellom, bak alt det brutale finst det eit lys, finst noko vakkert, finst det menneskelege, draumane, håpa, kjærleiken."

    SvarSlett
  6. Ok, jeg legger det på minnet!

    SvarSlett
  7. Synes det er nominert så fine bøker – jeg holder en knapp på Mikkel Bugges "Gå under jorda". Utrolig morsom bok! Liker Ungdommens kritikerpris, fordi jeg synes de klarer å lage en fin profil og skille seg ut fra de andre litterære prisene.

    SvarSlett
  8. Kristin: I år har juryen ihvertfall nominert mange lite kjente forfattere, og det kan bli spennende. Er Gå under jorda virkelig en morsom bok?

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Krigens modigste menn - Komsa Forlag - 103 sider : Forfatter Solgunn Solli

Operasjon Source 22. september 1943 klarte  mannskapet på tre miniubåter å ta seg inn i Kåfjord. De var tolv menn, fire i hver miniubåt, kun seks av dem kom levende fra operasjon Source.  Men hva skjedde i dagene og timene før, og hvordan var det egentlig å være gast ombord på Tirpitz?  Med utgangspunkt i sakprosabøker, opptak fra NRK, og reportasjer i aviser har jeg skrevet en bok om krigens modigste menn. Mitt mål har vært å gjøre boka så tilgjengelig som mulig, slik at alle som har lyst til å lese om heltene fra 1943 kan gjøre det. Her finner du ikke avansert marineteknologi, eller mange detaljer om våpen og torpedoer. Men du finner spenning, fortellinger om vennskap, om savn og om mot og vilje som overgår det meste av hva som kan forventes av noe menneske.  Boka er på vei fra trykkeriet og forventes å komme til Bodø og Alta i løpet av en ukes tid. Da håper jeg at nettbutikken min er helt ferdig slik at jeg kan begynne å selge boka. Den vil koste 349 kroner og i Alta og Bodø ordner

Ingvild H. Rishøi : Stargate – en julefortelling : Gyldendal : 144 sider

Publisert i Altaposten 29. november 2021 Pikene med nålestikkene        Det er 10 år gamle Ronja som har fortellerstemmen i denne uforglemmelige julefortellingen.  Ronja  bor sammen med den 16 år  gamle storesøsteren   Melis sa og  den alkoholiserte  faren.  Til tross for at det er mye kjærlighet innad i familien bruker faren det meste av sin oppmerksomhet, sine penger og sin tid på  puben Stargate på Grønland.    Jentene spiser  H avrefras  med melk til de fleste måltidene, og det e r  Melissa som ringer til  farens kreditorer og lyver for å dekke over for ham. Ronja er full av håp om at faren en dag skal få seg en jobb, betale regninger, være sammen med dem, lage mat, og være en de kan stole på . Ronja drømmer om hytteturer der faren låser døra om kvelden og sier «i kveld skal ingen ut». Storesøster  Melissa har gitt opp håpet.      Jentene er livredde for barnevernet, både fordi de kjenner barn som er blitt henta på skolen og som de aldri har sett igjen, men også fordi de bodde på

Gro Dahle : Hvem som helst, hvor som helst : Cappelen Damm, 154 sider

  Lekent og spenstig - Publisert i Altaposten 14. desember 2009 Gro Dahle er kanskje mest kjent for barnbøkene hun har gitt ut sammen med ektemannen Svein Nyhus, men hun har skrevet nær 50 bøker, deriblant flere diktsamlinger, prosabøker og novellesamlinger. Hvem som helst, hvor som helst inneholder 19 noveller, der 6 er delvis bearbeidede utgaver av tidligere publiserte noveller. Å lese tekster som Gro Dahle har skrevet gjør meg rett og slett glad. Slik var det også denne gangen. Språket er nydelig og temaene er allmenngyldige og viktige. Utdraget under er hentet fra novellen ”Du kan kalle meg hva du vil”, som tar for seg et vanskelig mor – datter forhold. ”Jeg så henne aldri når hun ikke hadde ansiktet på seg. Jo, én gang. Da hadde hun sittet i stuen fullstendig oppløst i tanker. Da var hun så naken i ansiktet at jeg så rett inn gjennom panseret av muskler og hud og skinn. ” Dahle har en skrivestil som til tider grenser til det naive, samtidig som bildene og temaene repeteres.