Helga Flatland : Bli hvis du kan. Reis hvis du må - Lydbok, 5 timer og 42 minutt


Sterk roman fra debutant

Nå er jeg imponert! Jeg burde ikke bli overrasket, jeg har jo hørt så mye bra om denne romanen, men likevel - den overveldet meg.

Det handler om mennesker, oppvokst i ei lita bygd, der de fleste livnærer seg av fjøs, skog og gårdsdrift, og vi får bli kjent med noen utvalgte.

Tre gutter unge menn; Tarjei, Trygve og Kristian verver seg til de norske styrkene i Afganistan og ingen av dem kommer hjem igjen. Fortellerstemmene skifter mellom foreldre, guttene selv, søsken og venner og dette fortellergrepet er smart og lar oss se situasjoner og muligheter fra flere perspektiv. Jeg er så veldig, veldig, veldig fornøyd med at jeg har oppfølgeren; Alle vil hjem. Ingen vil tilbake, liggende klar, ferdig til å høres! Den skal jeg straksens sette på mens jeg koser meg med litt husarbeid!

Det er fire forskjellige fortellerstemmer i denne romanen, og det har lydbokforlaget valgt å løse med fire som leser, det fungerte også veldig godt.

Alt i alt - fint og flott og veldig imponerende fra en debutant som forresten var på Finnmark internasjonale litteraturfestival i Kirkenes i mars.

Kommentarer

 1. Å, så glad jeg ble over å se at du lovpriser denne boka! Det er nesten noe Tillersk over bøkene hennes (hun har jo skrevet en til - en oppfølger), og jeg tenker at her må det da komme en tre'er?!

  SvarSlett
 2. Hei Rose-Marie! Du, Tillersk er for meg ikke noe hedersbetegnelse altså! Jeg har kommet ut av skapet med tillerfobi, og jeg må bare innrømme at jeg ikke skjønner hvorfor han er så populær. Jeg prøvde meg på innsirkling (mange ganger), men det er noe med alle gjentakelsene, meg, deg, du,hun, meg,deg,så sier hun, så sier jeg, og så sa hun og så sa jeg og sa ikke hun det, og jeg, sa ikke jeg det? - aaaaaahhhhh!
  Så etter min mening er Helga Flatland MYE bedre enn Tiller!

  SvarSlett
 3. Jeg er stor tilhenger av Tiller, så det er sagt. Men over til Helga Flatland. Disse to bøkene var bare helt utrolig bra. Jeg ser gjerne at hun kommer med en treer! Og andre bøker om andre tema! En flott forfatter.

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 5. Den vil jeg høre! Spennende å høre en bok som noen har sagt at er kjempegod!

  SvarSlett
 6. aariho : Ja, det er mange som liker Tiller der ute i det store litterære verden, så du hører nok til flertallet! Jeg har hørt bok to nå, og er helt enig med deg - håper det kommer en tredje bok!

  Tine: Håper du ikke blir skuffet!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Hvis jeg hadde hatt tid - bøker for voksne jeg har lest i høst

10 knallgode ungdomsbøker fra de siste 10 årene

Sissel Horndal : Sølvmånen : CalliidLagadus