Finnmarksløpet 2010!


I går startet det 30. Finnmarksløpet og det var selveste Haakon Magnus som klippet snoren. Akkurat det fikk jeg ikke med meg, for jeg måtte ned på Felleskjøpet og kjøpe frø og nøter til alle de morsomme fuglene som har matpause på yttersiden av kjøkkenvinduet mitt; flaggspett, blåmeis, kjøttmeis, grønnfink, polarsisik, skjære, kråke, og den store ekornfamilien på fem.

Ja ja, nok om fugler, det var fullt av folk på Alta sentrum, og jeg har lest i flere aviser i dag at stemningen var elektrisk. Det kunne jeg ikke merke, men artig var det likevel. Jeg knipset noen bilder med mitt lille kamera, blant annet dette bildet av Nina Skramstad akkurat når hun starter. Jeg hilste på Nina tidligere denne uka da hun var deltaker på litteraturfestivalen og snakket om boka hun akkurat har gitt ut på Larsforlaget. 

Mannen på bildet er Harald Tunheim, og jeg heier på han! Han er lærer ved Øytun Folkehøyskole som ligger i Alta. Harald har vunnet løpet fem ganger og også deltatt i Iditarod i Alaska.
I skrivende stund leder han, men det er langt igjen. Målgang er forventet natt til fredag 19. mars.

De fleste hundene som deltar er spinnville og det virker som om de virkelig ser frem til slitet; for noen er det 500 kilometer, for de hundene jeg har tatt bilde av er det 1000 kilometer!
Denne tispa her hoppet opp og ned i flere minutter, helt crazy girl :-)


Kommentarer

  1. Så stas at du fikk med deg at Nina startet! Heier masse på henne;-)! I grunnen litt synd at jeg ikke hadde tid til å bli igjen og se starten på Finnmarksløpet. Men det ser ut som om de fikk fine forhold (?), eller i det minste bra vær.
    Jeg får følge med litt på nett hvordan det går med dem, da jeg fortsatt ikke har TV. Ganske digg egentlig.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Hvis jeg hadde hatt tid - bøker for voksne jeg har lest i høst

10 knallgode ungdomsbøker fra de siste 10 årene

Sissel Horndal : Sølvmånen : CalliidLagadus