Khartoum, Juba, Omar al-Bashir, Salva Kiir, John Garang!

Bilde av Salva Kiir - lånt fra wikipedia.


Virker dette gresk for deg, så ikke fortvil, det er ikke gresk det er sudansk! I dag skal alle som kan stemme gå til stemmeurnene og stemme for eller imot at Sør-Sudan skal bli en egen stat.

Hvorfor er nå jeg så interessert i dette? Jo, jeg hørte lydboken Presidentens mann som Tomm Kristiansen skrev og selv leste inn og min interesse for hva som har skjedd og hva som skjer i afrikas største land har beveget seg fra 5 til 90 på en skala fra 0-100. Den boka var god, og jeg har fått inn en del kunnskaper som imponerer skikkelig på quiz! Vet du forresten hvordan John Garang døde? Eller hvem han var?

Lydboka lånte jeg bort til en venninne, men jeg har lyst til å høre den igjen, og det er ikke ofte jeg prioriterer verken gjenhør eller gjenlesning. Uansett - jeg ønsker Sør-Sudan lykke til!

Kommentarer

  1. Takk for påminnelsen. Boka står på lista, og akkurat nå ergrer det meg at jeg ikke fikk lest den før valget i dag. Det blir utrolig spennende å se hvordan det går i valget, og spesielt i etterkant. Er også litt spent på hva de kommer til å kalle landet. Emmanuel Jal foreslår Kush, fra de gamle navnene i antikken. Det syns jeg høres kult ut!

    SvarSlett
  2. Det nye landet Kush! - Ja hvorfor ikke :-) Det blir spennende!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Hvis jeg hadde hatt tid - bøker for voksne jeg har lest i høst

10 knallgode ungdomsbøker fra de siste 10 årene

Sissel Horndal : Sølvmånen : CalliidLagadus