Gå til hovedinnhold

Endre Lund Eriksen : Super, 212 siderSuperspennende

For en bok! Tror jeg brukte to timer på å lese denne. Først en sen kveldstime. Skulle egentlig legge meg, men ble sittende og se i boka. Etter en time, og 150 sider lest, (der jeg i tillegg måtte lese slutten for det var så spennende at jeg ikke kunne legge meg før jeg visste hvordan det endte, og klokka var alt blitt 02.00, og jeg skulle jo på jobb klokka 09.00) måtte jeg gå og legge meg. Men da jeg kom hjem fra jobb leste jeg ferdig boka før jeg begynte på middagen. Konklusjon; dette var en fantastisk bra ungdomsroman! Du lurer kanskje på hva den handler om? Den handler om Julie. Tøffe, flotte Julie som narrer foreldrene og vennenne sine. Julie som klarer å få en uke alene i leiligheta der hun har en liste med 10 ting hun skal gjøre mens hun er alene. De 10 tingene er:

1. Bade hver dag
2. Få tatovering
3. Kjøre bil
4. Gå på klubben
5. Bli kjent med noen nye
6. Drikke seg full
7. Kysse. Om så ei jente
8. Balansere på brua
9. Spise hva hun vil
10.Få seg kjæreste

Første kvelden drikker Julie seg full, og hun tar seg et bad. Mens hun sitter i badekaret hører hun noen synge Ida Marie sin låt; - I like you so much better when you´re naked på andre siden av veggen. Julie elsker denne sangen og synger derfor tilbake. På denne måten får hun kontakt med en tøff gutt som er flyttet inn i naboleiligheten. Han heter Jomar og han blir den nye vennen til Julie.
Julie er blind, og Jomar har mange hemmeligheter.

Boka er bygd opp på en god måte, spenningen er til stede fra første til siste side, og jeg takker forfatteren for en flott leseopplevelse. Storveis!

PS: De som har ansvaret for forsiden på boka, har gjort en elendig jobb. Forsiden er faktisk så stygg at jeg lurer på hva som foregikk i hodet på de som lot denne forsiden få representere denne utrolig gode boka?

Kommentarer

 1. Hørte boka som lydbok lest av hun fra Himmelblå, tror hun heter Lena Ellingsen. Det var en super opplevelse selv for meg som er godt voksen. Jeg digger Endre Lund Eriksen. Har hørt En terrorist i senga lest av Eriksen selv, veldig morsom.

  Hilsen Trine

  SvarSlett
 2. Så hyggelig med nye bloggere som stikker innom og legger igjen kommentarer :-)
  Er veldig glad i lydbøker, må nok få tak i En terrorist i senga, har ikke hørt om boka før, så takk for tipset.

  SvarSlett
 3. Synes du virkelig forsida er dårlig? Det var den jeg falt for aller først. En fin hyllest til en annen tøff jente, nemlig The Bride fra Kill-Bill filmene.

  SvarSlett
 4. Monica : Ja, hær ser man ka man vet (pluselig oppdaga æ at æ kommuniserte på dialækt med dæ, merkelig :-)), men uansett, - forsiden e dårlig!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…

Bokbloggertreff og Kapittel i Stavanger - Stor grad av gledings!

Årets bokbloggertreff er lagt til Stavanger i forbindelse med litteraturfestivalen Kapittel, og det gir meg en glimrende anledning til å besøke Stavanger for første gang. Jeg gleder meg stort, og flybilletter og hotellrom er bestilt for mange måneder siden. 


Når man leser hundrevis av bøker i året og ELSKER å snakke om leseopplevelsene det gir, sier det seg selv at å treffe andre likesinnede byr på mange positive opplevelser, noe erfaringer fra tidligere bokbloggertreff og litteraturfestivaler bekrefter. Det at bokbloggtreffet er lagt til Kapittelfestivalen gjør at forventingene blir enda høyere, og hver gang jeg leser programmet krysser jeg av nye spennende programposter. I sted oppdaget jeg for eksempel arrangementet: Danmark i krig og Sameland i opprør -  torsdag klokka 16.30  med  Kaspar Colling Nielsen og Tharaniga Raja. Dit skal jeg! Heldigvis kolliderer det verken med Janne Stigen Drangsholt og Winterkrigen som starter klokka 15, eller skrivekurset med Ivo de Figueiredo som sta…