Ketil Bjørnstad - Debattinnlegg i Aftenposten

Ketil Bjørnstad har et fantastisk flott debattinnlegg i Aftenposten 2. mars 2011. Jeg ble nesten helt salig mens jeg leste hvordan han klarte å få belyst snobberiet og elitetenkingen! Heia Bjørnstad!!!

Kommentarer

 1. Jeg kan ikke skjønne hvordan en som ønsker et litteraturhus for alle kan bli angrepet for snobberi og elitetenkning. Har Bjørnstad i det hele tatt lest innlegget til Espedal?

  "Hva skal vi med et litteraturhus som ikke egner seg til litteratur, som er tilpasset debatter og konserter, kafédrift og seminarer? Slike steder har vi allerede i Bergen." - Et av Espedals gode poeng.

  Er det ikke selvsagt at de som driver et litteraturhus i Bergen har kjennskap til de litterære miljøene i byen? Det betyr ikke at litteraturmiljøet i Bergen alltid skal være i fokus, men de må da bli inkludert i et slikt prosjekt. Hvorfor er det negativt å ønske et litteraturhus hvor studenter og forfattere har råd til å spise mat? Hvordan er det elitetenkning?

  Jeg sier heia Espedal! Han representerer et litteraturhus jeg ville brukt. Hvor mange studenter har råd til å spise på Colonialen? Hvor mange bokelskere ønsker et nytt litteraturhus for å kunne gå på konserter?

  Det må også være lov å påpeke byens sterke sider uten å bli stemplet som en snobb som ikke klarer å se forbi fjellene.

  SvarSlett
 2. Heia Espedal, Heia Bergen! Det er klart Bergen må¨ha et litteraturhus som er tilpasset behovene og ønskene. Jeg har ikke lest Bjørnstads kronik. Etter å ha lest bøkene hans - særlig Ludig Hassel eller hva den het, og boken han skrev om LIv Ullmann har jeg skydd mannen. Og nå skal han uttale seg om Bergen også? Fysjåfy!!

  SvarSlett
 3. Forresten: Espedal er litt ut her - jada, jeg har lest det nå. Han liker ikke litt.huset i Oslo? Det er jo et fantastisk sted.. Beste som har skjedd Oslo på lenge!
  Men jeg er enig i at studentene må ha råd til å spise der, Bergen er en studentby på en helt annen måte enn Oslo.

  SvarSlett
 4. Det må nok sies at jeg ble så utrolig irritert over måten Georg Johannesen betraket Herbjørg Wassmo, så jeg ble nok revet litt med av bølgen. Espedal er jo en likanes fyr, det er ikke det, men han bommer jo også litt da, jeg siterer Bjørnstad: "

  Espedal er bekymret for et klientell som kommer, slik som i Oslo, for å spise dyr mat «og menge seg med kulturmenneskene.» Hvilket selvbilde har man ikke opparbeidet seg, når man på ramme alvor tror det er så stas å få sitte ved samme bord som en lys levende forfatter?".

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Hvis jeg hadde hatt tid - bøker for voksne jeg har lest i høst

10 knallgode ungdomsbøker fra de siste 10 årene

Sissel Horndal : Sølvmånen : CalliidLagadus