Jette A. Kaarsbøl : Din nestes hus : Lydbok - 12 timer, 40 minutt

Sånn passelig....

Jeg elsket forfatterens første roman; Den lukkede bok, men hadde hørt ganske mye negativt om denne boka, så jeg hadde ikke så høye forventinger, og det var fint for meg! For da ble jeg ikke så skuffet.


"Laus Lindborg lever et tilsynelatende spennende ungkarsliv i København. Eget arkitektfirma, gode venner, mange kvinner. Likevel kjenner han et stadig voksende tomrom. Og den dagen hans far dør uventet, truer tomrommet med å sluke ham helt. Som en honnør til farens uforløste drømmer bestemmer Laus at begravelsen skal finne sted i provinsbyen St. Randing. Samtalene med presten som som skal forrette begravelsen fører til et slags vennskap mellom de to svært ulike mennene. Laus bestemmer seg for å bli i St Randers en tid for å arbeide med et fotoprosjekt, og snart er han husvenn i prestegården. Alma, heter prestens unge kone, en kvinne Laus lar seg fascinere av."
Lydbokforlaget

Jeg tenker at boka var helt ordinær, og at Duc leser helt greit, selv om jeg synes at han har en sytende stemme....spesielt når han gjør kvinnestemmer. De har lett for å høres klagende ut. Det er over en måned siden jeg hørte boka, og jeg er jo helt på etterskudd med å skrive omtaler, så derfor jukser jeg og bruker forlaget sin omtale - men det betyr jo bare at jeg ikke ble så veldig grepet!
Kommentarer

 1. Jeg var også kjempebegeistret for "Den lukkede bok". Det var en flott leseopplevelse. "Din nestes hus" var veldig annerledes. Den kunne nesten vært skrevet av en annen forfatter, tenker jeg... Helt enig med din vurdering av boka: Helt grei, men ikke mer. Jeg klarte ikke å identifisere meg med noen av personene, dessverre, og da blir jo lesingen (lyttingen) så som så.

  SvarSlett
 2. Jeg likte også første boka mye bedre, men denne var også god.
  Ikke like mye hjertesmerte og bitterhet men mye snusk under overflaten uansett.

  Så at jeg i egen omtale ga godord til Duc, men du har så rett i at han ikke takler damestemmer
  (eg. Rampejenta, der jeg måtte holde meg for ørene -)

  Hører nå på Koch sitt sommerhus med Ribu - og begynner å få litt sansen for han - selv om det skal mye tid til å viske ut det dramatiske middelalderuttrykket fra Havets Katedral.

  SvarSlett
 3. Bokofilia : En annen forfatter - kanskje det er riktig, for jeg er enig med deg her, det var som om to helt forskjellige personer har skrevet bøkene.

  Ingalill : Duc har mistet glansen, og Ribu er mye flinkere, likte han veldig godt i sommerhusboka :-)

  Beklager sent svar, men jeg driver med autoutlegging av bloggposter, er bare innom ett par ganger i uka, og satser på oppsamlingskommentarer!

  SvarSlett
 4. Jeg likte denne også ganske godt jeg, synes jeg å huske. Må sjekke litt...vent litt...
  Jo, jeg likte den veldig godt! Her står det: http://knirk.no/2009/12/din-n%c3%a6stes-hus/

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Hvis jeg hadde hatt tid - bøker for voksne jeg har lest i høst

10 knallgode ungdomsbøker fra de siste 10 årene

Sissel Horndal : Sølvmånen : CalliidLagadus