Ørjan N. Karlsson : Blå storm : Gyldendal : 366 sider


 


Russiske terrorister i Oslo 

 

Blå storm er en fortsettelse av Hvit Armada (2019) der hovedplottet er basert på hendelser som skjedde i Kirkenes. Det ble lekket informasjon fra Putins innerste krets, og nå handler det om at Alpha-gruppen må beskytte informanten sin. Hvis russerne oppdager hvem vedkommende er, går han eller hun mot en brutal og ikke så lekker død. Alpha sender selvfølgelig sine beste soldater til dette oppdraget, ledet av Ida Vinterdal, og som makker har hun tatt med en annen helt fra Kirkenes; spritsmugleren Ailo Gaski. Ida er en hovedperson leseren skal like, hun er rettferdig, sterk i hodet og lojal mot Norge og sine medsoldater. 

 

Det planlegges et NATO-toppmøte i Oslo, og Alpha-gruppen får bare noen dager på seg til å klargjøre og sikre hovedstaden, men det er en rekke aktører fra ulike russiske miljø i Norge som gjør alt det de kan for å ødelegge for Alpha-gruppen. 

 

Ørjan Karlsson skriver med et voldsomt driv og han skriver tett opp til virkeligheten. Siste halvdel kan ikke karakteriseres som annet enn grusomt spennende. 

 

Det er noen småting som skurrer her, slik som at flere i persongalleriet er litt for karikerte, noen vil kanskje kalle det veldig tydelige personligheter, men det kan bli litt vel tydelig. 


Hvis du liker realistiske thrillere så er jeg ganske sikker på at denne boka vil være midt i blinken for deg. Det er en fordel å ha lest de tidligere bøkene om spesialstyrken Alpha, selv om det virker som om forlaget ikke ser verdien av å opplyse om at dette er en bok i en serie og at de fleste karakterene har vært tilstede i tidligere bøker. 

 

Terningkast 5

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hvis jeg hadde hatt tid - bøker for voksne jeg har lest i høst

10 knallgode ungdomsbøker fra de siste 10 årene

Sissel Horndal : Sølvmånen : CalliidLagadus